OURGROUND
No Comments

Chique pyamafeestjes bij Hotel not Hotel

Ik mag altijd bij de leukste mannen op bezoek voor OURGROUND en deze keer zijn het nog mijn buren ook! In de schaduw van de bijna voltooide Westermoskee bestieren ondernemers Dirk Hoogerwerf, Tijmen Receveur en Bruno Bont sinds kort Hotel Not Hotel. Een fonkelnieuw hotel en bar én mijn nieuwe hangplek voor de zondagmiddag. Nou ben ik redelijk easy to please op zondag. Lui als ik dan ben wil ik mijn buurt niet uit maar voor deze nieuwe plek zou zelfs ik een buurtgrens wel oversteken.

Afgelopen april is Hotel Not Hotel officieel geopend. Sindsdien is het een zeer welkome toevoeging aan de buurt. De naam laat weinig aan de verbeelding over: het is inderdaad een hotel. Maar dus ook weer niet, dat verklaart de naam dan weer. Er is hier namelijk veel meer dan alleen wat bedjes om enthousiast over te zijn. Ik ben fan van de bar (waarvan de ingang overigens aan de andere kant op de Witte de Withstraat zit) en wat daar zoal geserveerd wordt. Goede wijnen, plankjes met lekker stinkende kaas en worst en dat allemaal met liefde samengesteld en geserveerd met kennis van zaken.

Dat je hier van heerlijk eten kunt genieten is bijzonder fijn voor mij en mijn buurtgenoten maar het draait in Hotel Not Hotel vooral om de bijzonder vormgegeven kamers. De meesten zijn verstopt achter boekenkasten, een ander is oorspronkelijk een tramstel (met privé-strippaal). Ook is er een houten kathedraal om de nacht in door te komen en ik heb me laten vertellen dat er binnenkort een Volkswagen busje met bed geparkeerd gaat worden. Deze creatieve uitspattingen komen grotendeels van het Eindhovense ontwerperscollectief Collaboration O.

Naast de bijzondere vormgeving is Hotel Not Hotel ook speciaal in gebruiksmogelijkheden. Want hoewel het net als in alle andere hotels mogelijk is om een kamer te huren (als toerist of nieuwsgierig aagje) benadrukken de ondernemers ook juist de mogelijkheid om het hele hotel af te huren, voor een feest van formaat waarbij het thema nooit-meer-naar-huis letterlijk toegepast kan worden.

Dússs Hotel Not Hotel. Hoe dan ook tof om een keer van binnen te bekijken, een aanrader voor een borrel met echt lekkere happen én voor wanneer je een locatie zoekt voor een feest waar smoesjes als ‘ik moet nog rijden’ niet kunnen opgaan omdat iedereen met gemak zijn bedje kan vinden. En dat allemaal in die steeds sexier wordende Beverly Baarsjes van mij. Je had het vast al door, er schrijft hier een blije bewoonster.

Nadelen? Een kleintje: de barkukken doen pijn aan mijn zitvlak, prachtig om te zien, niet lekker om op te zitten. Misschien moet ik meer eten of misschien is het gewoon mijn lot om op die heerlijke bank te hangen achter een wijnglas en borrelplank. Beiden geen straf en het kan nog samen ook. Wat zeur ik eigenlijk?! Gaan!

Beeld: Geef om de Jan Eef & Hotel Not Hotel

Wat: Hotel Not Hotel
Waar: Witte de Withstraat 38, de Baarsjes
Waarom: een hotel, een bar en dé locatie waar je absoluut een feestje wilt geven
Website: Hotel Not Hotel

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top