OURGROUND
No Comments

Hummbar

Sinds kort is Hummbar open op het Rembrandtplein. Een restaurant met mijn favoriete concept: hamburgers en kreeft. Bij Smokin’ Barrels werd ik al blij van deze formule, die ook wel surf en turf heet. Dus, hop hop snel naar het Rembrandtplein om bij Hummbar kreeft, frietjes en hamburgers te proeven. Beteuterd kwam ik naar buiten. Mijn slipper is nog minder taai dan de kreeft waar ik wat aan heb geplukt.FullSizeRender_1_2

Hummbar zit naast de Starbucks in het oude bankgebouw en het is een groot restaurant. De interieurstylist heeft waarschijnlijk vaak het woord ‘robuust’ geroepen; want dat is toch wel wat nu de trend is; alles is industrieel, van beton en puur (ook al zo’n modewoord, jak). Het is zeker niet lelijk maar toch krijg ik een beetje het ‘La Place’ gevoel; te gemaakt waardoor het een beetje nep overkomt.

Toch was ik happy toen ik binnenkwam. We gaan aan een hoge borreltafel zitten zodat ik goed rond kan koekeloeren naar de bijna lege zaak. Het meisje wat ons bedient is superaardig. Als ik haar vraag waar nou de term ‘surf en turf’  vandaan komt gaat ze het navragen. Zij weten het niet zeker maar denken dat de term ontstaan is doordat surfers na uren in de golven te hebben gespeeld trek hadden en alles op de bbq gooiden wat om handen was. En dat was vaak een hamburger uit de koelkast en wat schaal of schelpdieren uit de zee. Ik vind het een leuke verklaring.

Vrolijk (bijna handklappend) bestel ik een hele kreeft. De keuze is gestoomd of gegrild en ik als wannabe healthfreak (wanneer het mij uitkomt) kies uiteraard voor gestoomd. Kan ik tenminste ook nog lekker de frietjes proeven. De rode wijn is erg lekker dus ik zit ongeduldig te wachten op mijn kreeft. Want; aardige bediening en goede wijn dus zal de kreeft wel goed zijn.

Gelukkig hoef ik niet lang te wachten. Tevreden kijk ik naar de bizar grote schaal waar mijn kreeft, frietjes, salade, mayonaise en gesmolten roomboter op liggen. Die laatste ga ik als wannabe healthfreak natuurlijk niet gebruiken denk ik nog. Ik klets wat met mijn tafelgenoten en probeer ondertussen in mijn kreeft te prikken met mijn vork. Waarom lukt het niet? Het lijkt wel of het vlees hard is en dat daardoor mijn vork er niet makkelijk in glijdt. Even focus en hoppa een stukje wit kreeftenvlees zit op mijn vork. En na mijn eerste hap weet ik genoeg.

FullSizeRender_2 FullSizeRender_3_2

Nog nooit heb ik in mijn leven zo’n taai stukje wit vlees van welk dier dan ook geproefd. Maar misschien doe ik het wel verkeerd. Ik weet namelijk geen hol van culinaire regels en misschien moet ik de kreeft dopen in de gesmolten boter. Asperges worden immers ook zo lekker van dat vette goedje. Maar nee hoor. Ook met gesmolten boter is de kreeft gewoon niet te hakken. Dan de frietjes die er -net zoals het interieur- robuust uitzien.Wat een kleffe niet goed gebakken zetmeel plakjes. De mayo dan? Niets bijzonders aan.

Serieus; ik vind eten snel lekker. Ik ‘hummm’ best vaak om simpele dingen. Zijn mijn smaakpapillen verwend door de vele goede Amsterdamse restaurants? Ik weet het niet, maar Hummbar is een grote teleurstelling. Mijn tafelgenoten kauwen op de taaie hamburger; ook al niet zo lekker.

Het aardige meisje heeft door dat we niet helemaal happy zijn. ze vraagt om feedback; ze zijn immers net open en willen graag leren. We vertellen wat we er niet goed aan vinden en ze biedt ons nog koffie aan. Hopelijk gaat de keuken beter worden. Vele malen beter. Want aan de bediening lag het niet, maar voorlopig kom ik niet meer terug.

Wat: Hummbar
Waar: Utrechtsestraat 11
Waarom: voor een wijntje en hopelijk wordt het eten beter
Website: hummbar.com

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top