OURGROUND
No Comments

I LOVE GIRLS

Schermafbeelding 2016-07-06 om 21.30.04

Het is eigenlijk een schande dat de TV serie GIRLS niet uitgezonden wordt op de Nederlandse televisie. Want als Sex in de the city tot in den treure herhaald wordt dan is er ook ruimte voor een nieuwe variant die ook nog eens iets realistischer is. Nog nooit een aflevering gezien? Lees dan nu verder waarom je deze serie moet kijken. En ben je al verslaafd? Dan zal het onderstaande je vast bekend voorkomen.

Schermafbeelding 2016-07-06 om 21.30.54 Schermafbeelding 2016-07-06 om 21.32.54

Als je Sex In The City kijkt wil je stiekem Carry zijn, een vleugje sex van Samantha hebben en de carrière vanMiranda. In de eerste aflevering van GIRLS wordt dit zelfs gezegd dooréén van de personages. Het verschil tussen de vier meiden van GIRLS en de SITC dames? Het leven van de meiden is veel realistischer. Deze meiden lopen niet op Manolo’s, maar hebben net zoals wij aan het einde van de maand een bankrekening waar je bang van wordt, scharrels die raar zijn, vetrollen en bovenal: de 4 personages zijn soms bloedirritant en vals. Want laten we wel wezen: wij vrouwen kunnen soms gewoon lastig en gemeen zijn.  

Hannah Horvath -de hoofdpersonage en gespeeld door Lena Dunham- vind ik soms een egoistisch naar wijf. En Lena toont lef doordat ze zó lelijk durft te zijn . Soshanna is alleen al door haar stem irritant maar ze is ook heel erg lief en kwetsbaar waardoor je soms medelijden met haar hebt. Dan heb je Marnie, een knap meisje-meisje die kritisch is op zichzelf en op haar vriendinnen. Ze neemt het leven soms te serieus en heeft weinig humor. Als laatste is er  de Britse Jessa. Op een bepaalde manier heel knap, maar ook egoïstisch, en ze heeft een neus voor problemen en wilde affaires.

Schermafbeelding 2016-07-06 om 21.33.16 Schermafbeelding 2016-07-06 om 21.34.53

En wat ik misschien wel de grootste verademing vind: ook de gesprekken zijn realistisch en klinken niet als overduidelijk opgesomd uit een script. Bovendien worden er ook heel veel grappige dingen gezegd. Serieus: ik zit hardop te grinneken en als er een nieuw seizoen uitkomt kom ik een poosje te laat op afspraken (of cancel ze helemaal). I LOVE GIRLS.

Wat: HBO Girls
Waar: New York en HBO
Waarom: Herkenbaar, grappig en heel goed gespeeld.
Website: GIRLS

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top