OURGROUND
1 Comment

IDFA: ontdek de wereld met een bak popcorn


Al geruime tijd staat de periode van 20 november tot 1 december zwart omrand in onze agenda’s. Dan is namelijk het International Documentary Festival Amsterdam, kort gezegd IDFA. Lekker onderuitgezakt een docu kijken met een bak popcorn. Om vervolgens weer wat wijzer de bioscoop uit te wandelen. Veelal verwonderd en soms licht aangedaan door wat er zich in de wereld buiten Amsterdam afspeelt.

Wij zouden OURGROUND niet zijn als we niet onze persoonlijke tips met jullie zouden delen. Lekker uiteenlopend, voor ieder wat wils!

Valentine gaat sowieso naar Faces of Facebook. Omdat het interessant is dat we ons op Facebook soms als stereotypes gedragen.

Sanne gaat voor 69: love sex senior. Eigenlijk wil ze het niet weten maar de nieuwsgierigheid wint het. Gaan oudjes nog wel eens van bil?

Marieke is benieuwd naar The crash reel. Over de revalidatie van een snowboarder na een val. Wáár komt die kracht vandaan? (Kevin Pearce is waarschijnlijk zelf aanwezig).

Annemiek gaat naar The Amstrong Lie. De leugen waar Lance zo diep in zat om zijn macht en overwinningen te behouden. The human mind works in mysterious ways!

Jolien stort zich in Ana Ana. Vier jonge creatieve vrouwen die na de Arabische lente hun leven weer proberen op te pakken.

Milou gaat naar #Chicagogirl. Deze docu laat de kracht van social media zien: vanuit de buitenwijken van Chicago coördineert de negentienjarige studente Ala’a Basatneh de revolutie die sinds maart 2011 in haar moederland Syrië plaatsvindt.

Zelf ga ik voor The Director. Een kijkje achter de schermen bij Gucci. Fascinerend om te zien hoe het er aan toe gaat daar.  Ik ben groot fan van mode documentaires. 

Sanne K kan niet kiezen en ziet te veel goede docu’s waar ze naar toe wilt gaan. Handig voor haar is de voordeelpas. Kun je met korting naar meerdere documentaires kijken.

Als jij nog een goede tip hebt, laat die dan vooral bij de comments achter. Vinden wij leuk!
Bekijk het gehele overzicht en ticketverkoop op IDFA.nl

Wat: idfa
Waar: diverse filmhuizen in de stad
Waarom: documentaires verrijken het leven
Website: IDFA.nl

About the author:
Has 71 Articles

1 COMMENT

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top