OURGROUND
No Comments

Ijs met gember en chai

De Van Woustraat in de Pijp is een waar Little Italy aan het worden, vooral het stukje rond mijn huis. Naast mij zit pastabar Spaghetteria, onder mij restaurant Pekelharing, en nu tegenover mij ijssalon/broodjeszaak Pasticceria. Ik vind het wel wat, deze Italiaanse overname, met al hun pasta en gelato. Pasticceria zit in een prachtig hoekpandje en heeft een klein terras.

Wat meteen opvalt bij binnenkomst is het ijs en de heerlijke uitziende gebakjes. De patisserieën komen bij Kuyt vandaan (patisserie op de Utrechtsestraat) en het ijs wordt zelf gemaakt. En wat een smaken! Ontzettend modern of hip of hoe je het ook wilt noemen, het past in ieder geval helemaal bij nu. Bijvoorbeeld framboos/appel/gember, sinaasappel/jasmijn, pomgranaat/chai en lemon cheesecake. Vooral die laatste is, als je van romig houdt, niet te dóen lekker. De ingrediënten als gember, chai en jasmijn zie je niet bij iedere ijssalon, dus ze onderscheiden zich op deze manier van het gros.

De broodjes zijn niet geheel Italiaans, het is een combinatie met Marokkaanse invloeden. Naar mijn mening een supercombi, want ik ben zwaar hummus en avocado verslaafd! Naast verschillende soorten vis zijn er veel vega opties en dat is fijn in een tijd waarin er steeds meer vegetariërs zijn.

Wat: Pasticceria
Waar: Van Woustraat 138h
Waarom: het ijs is jummie
Website: yelp.nl/biz/pasticceria-amsterdam

About the author:
Has 19 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top