OURGROUND
No Comments

Likken aan een ijsje in Amsterdam

 

Redelijk ijsverslaafd kun je mij wel noemen. Zodra de temperatuur boven de 15 graden komt en de ijscotenten weer open zijn, ben ik daar zo ongeveer iedere dag te vinden. Het is redelijk oubollig, maar een wandelingetje na het eten is het ultieme excuus om nog een ijsje te eten. Mijn vriend gaat graag mee, mede omdat het bij meisjes toch altijd een ietwat gênant (lees:seksueel) beeld geeft als ze gulzig een ijsje verorberen. Ik ben zelf groot liefhebber van een hoorntje, je zal mij nooit een bakje zien bestellen. Dus ook ik moet flink mijn best doen ‘ladylike’ een ijsje op te likken. Hier mijn tips, uiteraard op loopafstand van mijn huis. 

1 Pisa 
Mijn absolute favoriet. Zelfs in Italie heb ik geen beter ijs kunnen vinden dan hier. Pisa heeft een vestiging naast de RAI, precies tegenover Vis aan de Schelde. Voor de ijscotent staat altijd een rij auto’s op de busbaan, tot irritatie van de politie. Pisa heeft ook een vestiging op de Eerste van der Helststraat, tussen alle kroegen en winkeltjes. Deze zaak is vreselijk kitsch Italiaans ingericht met veel marmer en grote lampen. Maar juist dat maakt het ook wel weer charmant. Bij beide vestigingen staan echte Italianen te werken met een heerlijk accent. Ze hebben heel veel smaken, totaal meer dan 60. Mijn favoriete smaken: stracciatella en hazelnoot.

2 Venetië
Veel Amsterdammers vinden dit de beste plek om Italiaans ijs te eten. Voor mij staat  op een goede tweede plek in deze top 3. Ook hier een charmante Italiaanse bediening in een ouderwets Italiaanse setting. Bovendien zit Venetië dichterbij dan Pisa. Drie hele minuten welteverstaan. Bij onmogelijke schoenen is dat heel fijn. Probeer vooral de beroemde pistache smaak hier.

3 IJscuypje 
Geen verfijnde Italiaanse ijscotent maar een hippere variant van een traditionele ijssalon met gewoon lekkere ‘Hollandse’ ijsjes. Het is ook de enige met een fatsoenlijke website en Facebookpagina. Dat maakt het geheel iets commerciëler, of in dit geval ‘gelikter’. Daarmee mist het een beetje de charme van Pisa en Venetië. IJscuypje begon ooit op de Eerste van der Helststraat maar is inmiddels op 12 locaties in de stad te vinden. Daarbij zit op deze locatie ongeveer de hele buurt, het is een komen en gaan van bekenden. Lekker genieten van het heerlijke mango-ijs op het bankje van de buren de Wasserette, of naar huis slenteren via het Sarphatipark. Fijn!

Wat: mijn favoriete ijscozaken van Amsterdam
Waar: zo dicht mogelijk bij mijn huis in de Pijp
Waarom: omdat er niets lekkerders is dan likken aan een ijsco
Website: meisjeliktijsje.nl

 

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top