OURGROUND
No Comments

Is Louie Louie wel Conjo lekker?

Wat is deiliaanat toch met die Mexicaanse eettrend in Amsterdam? Opeens struikel je overal over de taco’s en ‘kwakkemolen’ burrito’s. Daar zakt me de sombrero van af. Kijk die hamburger hype snap ik nog, lekker toch zo’n testosteron broodje met vet veel saus? Maar die Mexicaanse borrelhappen doordrenkt in kaas zijn eigenlijk alleen lekker als je de vorige avond het broertje van je vriendin hebt geregeld. Maar daar is dan Louie Louie.”Conjo lekker”, aldus hun eigen slogan. Mega hippe nieuwe cocktailbar/eettent in Oost naast de Biertuin. Geven zij een andere draai aan die taco trend? Misschien wel. Aan de achterban van deze hotspot zal het niet liggen. Het is een samenwerking van de mannen achter Weber en Lux en de Drie Wijzen uit het Oosten, die onder andere Bukowski, de Waterkant, de Biertuin en Smokin’ Barrels op de kaart hebben gezet. De mannen dronken toen ze 16 waren hun eerste biertje in dit pand, waar vroeger de East of Eden zetelde. Het paradijselijke gevoel is waarschijnlijk blijven hangen. Niet verrassend dus dat ze ook deze tent aan hun kleurrijke horeca palet hebben toegevoegd.

Je begrijpt me wel, mijn verwachtingen zijn sky high. De opening twee maanden geleden was dan een groot succes: De hele tent stond vol en er was gratis drank tot 21:00 wat door knappe bebaarde cocktailmannen werd geserveerd. Overal stonden hoeden en petten aan hun gratis cocktail te nippen. De sfeer was euforisch, ongedwongen en uitgelaten en het publiek een kruisbestuiving tussen de BN’ers van Morgan en Mees en de hipsters van de Hutspot. Die drukte en vibe hield de afgelopen maanden zeker aan, zoals dat altijd gaat met een nieuwe bar in Amsterdam. Eén Instagram uploadje in die ene nieuwe tent is meer waard dan je sexy #wokeuplikethis selfie of je #ilovebali bikini foto. Dit heeft wel een keerzijde. Het is er namelijk nog steeds rete druk en pas na een half uur kwam er een tafel vrij.

eliiii eliaanTussen de hordes mensen is het eerste wat me opvalt de aankleding en het interieur. Echt fantastisch mooi. Anders dan die Botanisch houten plantenkassen die je overal ziet. Hier vind je geen cactusverzameling of lijsten met opgezette blauwe vlinders. Nee, hier vind je Michelangelo-achtige beelden en veredeld pluimvee aan de muur. Kortom, andere koek en enorm vernieuwend. Chique, hip, smaakvol, ruimtelijk doch sfeervol. De bar is grandioos. Er hangen koeien-, paarden- en struisvogelvellen achter de bar. Ik meen het oprecht, dat ziet er super dik uit. Achterin links tegenover de verscholen keuken staat een immens aquarium met twee blije Amsterdamse vissen. Die ene heet Louie en die andere denk ik ook. Buiten vind je een heel groot terras, dat sowieso één van de meest populaire hang-outs deze zomer gaat worden. De hapjes zijn in de basis Mexicaans, Cubaans en Zuid-Amerikaans met een Aziatische tint, aldus het personeel. Ja wat is het nou? Een wrap met sushi erin of een taco met Tjap Tjoy? Enfin, het eten is er snel. Mijn bordje bestaat uit quesadillas, een knapperige taco met pulled pork, frisse ceviche, zoete aardappeltjes en wat salade. Gekke combi, maar dat lokt de kaart wel uit. Het is allemaal goed op smaak, behalve dat er iets minder vet en kaas in mag van mij. De meid die ons bedient is snel, vriendelijk en vertelt gepassioneerd over de bijzondere hapjes. Ik heb me laten vertellen dat de voltallige bediening is weggetrokken bij de beste horeca tenten van Amsterdam. En dat merk je!

elliiii eliiiieHebben de mannen uit het Oosten nu een andere wijze draai kunnen geven aan het bestaande aanbod van bar/eettent? Hebben ze de taco naar een hoger salsa plan getild? Wat mij betreft wel. Maar dan heb ik het meer over feeling dan over food. En met die feeling bedoel ik de originaliteit waarmee ze het concept hebben uitgevoerd. Het leuke is namelijk dat ze alles met een vleugje humor hebben bedacht. Iets wat naar mijn weten nog niet is gedaan in Amsterdam. De bigamie van de naam van deze bar klinkt door in alle items van de kaart. Alles staat er dubbel op. Louie Louie schenkt wit wit, mojito mojito, sangria sangria en serveert taco taco. Het speciaal gebrouwen bier is dubbel lekker en komt van het bekende Amsterdamse duo Two Chefs Brewing. Nu nog twee voor de prijs van één? Niet nodig, de prijs/kwaliteit verhouding is prima zo. Overal op de kaart staat letterlijk “conjo lekker” achter en ergens midden in staat “en nu ga je dansen conjo”. Die humor is misschien af en toe ietsjes te serieus genomen. Kan dat? Ja. En dan bedoel ik dat de hapjes mijns inziens best wat meer exquise mogen. Een classy interieur en unieke ambiance nodigen toch echt uit tot top kwaliteit barfood. Ook al is de focus van het concept bewust gelegd op de vibe, de mensen en de bar…food mag nooit fast zijn. Ga het zelf maar van dichtbij bekijken en geniet vooral van datgene wat Louie Louie eigen maakt. Baan je in de wondere wereld van het decor. Bestel eerst het eigen gebrouwde bier van Louie Louie, daarna de passievrucht mojito. Neem wat gekke Mexicaanse hapjes met wat tequilala en proef de uitgelaten sfeer COÑJO!

Schermafbeelding 2015-10-16 om 00.23.06Tattuuuutt!! Daar is ze weer! Onze inmiddels vaste moppie blogger Eliaan. Deze kastanjebruine beauty houdt wel van een droogje en een natje. En ze is ook nog zo lief om daar een lekker verhaaltje over te schrijven! Ook het uitgaansleven is voor deze schone geen onbekend terrein. Zoals je kan lezen heeft deze dame een uitgesproken mening maar zo puur, eigen en lief kom je ze niet snel tegen. Wij zijn verliefd. Jij ook? Mooi! Check hier voor nog meer Eliaan plezier! 

 

 

 

Wat: Louie Louie
Waar: Linnaeusstraat 11A
Waarom: baan je in de wondere wereld van het decor. Bestel eerst het eigen gebrouwde bier van Louie Louie, daarna de passievrucht mojito.
Website: louielouie.nl

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top