OURGROUND
1 Comment

Italiaanse snackbar Today’s doet je een kapsalon snel vergeten


 “The best Italian food in Amsterdam.” Rosticceria Today’s heeft het lef om dit op de ramen te schrijven. Rosticceria betekent zoiets als een gezonde snackbar. Ondanks dat ik erg van de eigen keuken ben verzaak ik soms ook. Maar om bij de Febo binnen te stappen gaat me nét iets te ver. En aangezien ik al een aantal keer was langs gefietst en al nekdraaiend bijna tegen geparkeerde auto’s was geknald, vond ik het tijd om een keer af te stappen.

Een Italiaan zal zich hier direct thuis voelen want de hele familie staat in de zaak. Vrouw in de keuken en eigenaar Davide achter de toonbank. Toen ik binnenliep was er net een verhitte discussie gaande. Het zal vast over een gerecht zijn gegaan want alleen Italianen kunnen daar gepassioneerd ruzie over maken. Het gaf me de kans om alle gerechten achter de toonbank te bestuderen. Focaccia’s, salades, verse pasta’s en meer. Alles wat achter het glas ligt is volgens familierecept en daar is Davide trots op. Tijdens mijn bezoek vertelde Davide vol overgave over de producten en hun herkomst. Zo komt de risotto bijvoorbeeld van het familie landgoed net onder Milaan vandaan.

Er zijn meer Italiaanse traiteurs in Amsterdam. Maar wat deze plek ook bijzonder maakt is dat je er naast take-away ook kunt dineren met een groep vrienden of familie (8-18 personen). Een adres om zeker in je achterhoofd te houden de volgende keer dat je geen zin hebt om te koken of met een groep een mooie avond wilt beleven. Iedereen die van écht Italiaans eten houdt kan hier dan ook zijn hart ophalen. Geen “bedjes van rucola” en dergelijke, maar pasta zoals pasta hoort te zijn. Persoonlijk zou ik daarom op de ramen zetten: “Real Italian food”.

Wat: Today’s
Waar: Saenredamstraat 26-hs (hoek Frans Halsstraat)
Waarom: als je wilt snacken in Italiaanse sferen
Website: facebook.com/today’s

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top