OURGROUND
No Comments

Izakaya – Niet eten, wel cocktails drinken!

Samen met mijn enige vriend, we noemen hem mr. X, die net als ik houdt van flink geld spenderen aan goed eten, bedenk ik vrijdag om zes uur dat wij Izakaya nodig eens moeten uitproberen. Ik hoor je denken: moet je daar niet van te voren reserveren? En zeker op een vrijdagavond? Een normaal mens wel ja. Maar naast dat mr. X een big spender on food is, is hij ook koning fake it till you make it. Zelfverzekerd, met een grote glimlach en in een mooi pak loopt mr. X naar de gastvrouw. Daar begint een schouwspel van claimen dat hij wel degelijk een tafel heeft gereserveerd, mega belangelijk is en de gastvrouw haar baan kan verliezen als ze niet snel doorkomt met de tafel. Aangezien ik heel slecht kan liegen en mijn gezicht boekdelen spreekt, ben ik tijdens dit proces druk in de weer met mijn telefoon hopend dat mijn gezichtsuitdrukking ons niet verraadt. Het liefst ben ik zo ver mogelijk bij het gesprek vandaan omdat ik me eigenlijk kapot schaam. Uiteindelijk flikt hij het weer, ben ik stiekem erg blij en hebben we de beste tafel van het restaurant.

Ik kijk om me heen en mijn beeld wordt bevestigd: voetbalvrouwen met siliconenborsten en retestrakke korte jurkjes. Ook makelaars met gelkapsels, waarvan ik mag hopen dat ze aandelen in bedrijf Henkel hebben, zijn goed vertegenwoordigd. Het publiek bevestigt dat Izakaya het nieuwe buurthuis voor de nouveau riche is. We starten met een cocktail genaamd de Akuma Crush. De combinatie van kokos, aardbei en rode pepers is een smaakexplosie die smaakt naar meer! Alsof een engeltje over mijn tong piest waardoor ik bijna wil voorstellen om over te gaan tot een liquid dinner. Maar, focus, ik kom toch echt voor het eten. We proberen van alles uit: van gerookte lam met een dubieuze groene thee smaak tot ‘soft shell’ crab. Alles smaakt prima en wordt heel bijzonder opgediend (zie ook de dubieuze foto hierboven). Toch had ik er meer van verwacht. In combinatie met de hoge prijs vind ik de porties te klein en had ik een nog betere smaak verwacht. Misschien ben ik ook wel verwend door mijn favoriete Japanse restaurant de Red Sun. De prijzen van de Red Sun liggen iets lager en de gerechten zijn nog lekkerder. Al met al kan ik concluderen: Izakaya serveert ok eten. Heerlijke cocktails. Neem een dikke portemonnee mee. Als je niet wilt opvallen verkleed je dan in het thema ‘makelaars&golddiggers’.

Wat: Izakaya
Waar: Albert Cuypstraat 2-6, Oud Zuid
Waarom: onnodig duur met lekkere cocktails. Eigenlijk geen aanrader dus. Behalve als je zin hebt in een duur thema feestje ‘makelaars & golddiggers’.
Website: izakaya-amsterdam.com

About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top