OURGROUND
7 Comments

Was je eikel met water voor het in de mond steken – een wandeling met topchef Rene Redzepi

Mensen met een gave om iets ogenschijnlijk bovennatuurlijks klaar te spelen, intrigeren mij. Dus zo ook superhelden. Helaas bezit ik niet direct een bijzondere gave. Er zat voor mij maar één ding op. Gewoon naar school gaan, die afmaken, werk vinden en zo goed en kwaad als het kon proberen me tussen de ‘normale’ mensen te bewegen. Toen ik voor het eerst binnenkwam bij een  toprestaurant veranderde er iets. Wat een openbaring! Een topchef bleek een ware held met zijn cape om de heupen. Zou het dan toch nog kunnen op mijn, inmiddels voor superhelden, respectabele leeftijd van 35? En wat denk je, nee helaas!! Je moet blijkbaar fokking 16 uur per dag keihard werken om superheld te worden en blijven. Dat gaat er met mijn ambtenarenbestaan niet in. Dus dan maar lekker eten en fantaseren dat ook ik ooit zal kunnen schitteren met een cape om mijn heupen en mes in de hand.

Zo kwam ik dan toch dichter bij helden dan dan ik ooit ben geweest. Ik hoorde namelijk dat Deense topchef René Redzepi van Restaurant Noma, naar Ron Gastrobar zou komen. GRRRAAAHH!! Ron Gastrobar gaf een boekpresentatie waarbij je met René en een wildplukker door het Vondelpark zou lopen op zoek naar iets eetbaars. Dit is voor mij zoiets als een biertje pakken met Axl Rose of roadtrippen met Keanu Reeves. Ik trapte mijn motor aan en ging er op af. Om mijn held te imponeren, zette ik mijn motor mooi in het zicht (een oude Honda CB 750 four caféracer met vlammen!). Ik kon me zo voorstellen dat als René deze zag staan, hij meteen wist dat ik the bomb ben. Of moet ik nu gaan twijfelen aan mijn mannelijkheid?

Omdat René wat later bij Ron Gastrobar zou arriveren, liepen we alvast met de wildplukker door het park. René zou later achterop het fietsje in het Vondelpark bij ons worden afgedropt. Er wordt verteld dat hier zoveel eten te vinden is dat je er makkelijk kon overleven. Oftewel het park is een met condooms en kattenzeik opgeleukte supermarkt! Wist je dat je een groot klitje in het park (zie foto) gewoon kunt eten? De pastinaakachtige wortel die er onderaan bungelt dan. En dat eer je een eikel in je mond wilt steken je deze eerst wel zes dagen lang moet wassen? Zo gaat de onaangename smaak weg en is hij te nassen. Blabla, ja erg leuk, maar daar was hij dan eindelijk DE René om ons verder mee te nemen. Terwijl we met de held door het Vondelpark wandelen vertelt hij van alles over planten, Tjeempie wat weet hij toch veel maar ik denk alleen maar aan de persoonlijke ontmoeting die ik ga hebben met HEM. Ik onthoud daardoor bijna niks van zijn verhalen over wat je allemaal wel niet met een berk kunt doen.

Na de wildpluksessie gaan we terug naar Ron Gastrobar. Het eten daar smaakt geweldig maar ik moet gewoon naar René toe. En dan ja hoor eindelijk ik mag hem ontmoeten en een paar vragen stellen. “Hé daar heb je Thor” zegt René terwijl we elkaar de hand schudden, “waar is je hamer?”(voor de kenners, hij vernoemt me naar DE held Thor!) Zit ik nou verdomme te giechelen om die vent? Met al die foodgroupies om hem heen lijkt hij wel een rockster! “Dat valt mee”, zegt hij, “rocksterren hebben veel lekkere wijven en veel geld”. Ik denk bij mezelf, “kijk ,lijken we toch erg veel op elkaar deze held en ik”. Bovennatuurlijk aardig legt hij uit hoe hij aan de culinaire top kan presteren en ik vraag zijn geheim tot succes. In zijn nieuwe kookboek dat ik van hem krijg, krabbelt hij in het Deens zijn antwoord op die vraag: “Aan Thor, volg je vernuftige ingevingen”. Het is mij duidelijk, we snappen elkaar. René en ik zijn helden. Ik bedank hem, stap op mijn motor, knal door de Amstelveenseweg, schakel terug voor een rood licht bij David Lloyd, geef twee keer gas. Ik ben een held, wat een topdag!

Jordan kook met een stel superhelden (de Culicombi Freaks) voor mensen die vies eten haten. Zij halen hun producten uit de buurt van Amsterdam of even wat verder voor een spannend smaakje. Hij zit bij je in de tram, of loop voor je op de Singel. Hij is de ambtenaar achter het loket. Bij onbezielde smaken is Jordan met cape jouw redding.

Wat: ontmoeting met superheld René Redzepi de beste chef van de wereld
Waar: Vondelpark, Ron Gastrobar e.o.
Waarom: omdat je altijd je vernuftige ingevingen moet volgen voor succes!
Website: rongastrobar.nl, noma.dkculicombi.nl

 

About the author:
Has 76 Articles

7 COMMENTS
 1. Ilona

  Wat een TOP verhaal Jordan! Keep me posted!

 2. mark

  Top blog, pijnig jezelf en overtref . Zal het met genoegen lezen.

 3. Claudia

  Jor, je bent een HELD! Tof verhaal! Xxxclaudia

 4. Ingrid

  Leuk om te lezen! Doe je goed!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top