OURGROUND
No Comments

Jeej YaY!!

IMG_3525

Yay healthstore & more. Al een tijdje open op de Albert Cuypstraat. De more gaat onder andere over de yogaklasjes en de mooie yogakleding (waarom is dat altijd zo duur btw?) die ze verkopen. De healthstore gaat over het eetgedeelte waar alles raw wordt bereid. Raw food. Vind ik ingewikkeld. Want is het nou juist goed voor je of niet? Ik vind eigenlijk dat iedereen dat maar zelf moet uitmaken, ik ben vooral benieuwd of het lekker is.

En dat is het. Inmiddels ben ik er al twee keer geweest  en twee keer kwam ik verbaasd de zaak uit. Want hoe maak je zulke lekkere dingen zonder het gasfornuis te hebben aangeraakt? Het is echt een heel erg lekker en ook weer een goede les voor mezelf om wat vaker met verse kruiden aan de slag te gaan. Want die walnoten wilde kruiden pesto….wat ontzettend lekker. Die eet ik op crackers gemaakt van rode biet en rozemarijn. Ja, je leest het goed. Crackers gemaakt van rode biet. Superlekker. Krijg accuut zin om er een goede fles wijn bij open te trekken (maar denk eigenlijk niet dat dat bij het raw concept hoort. Wijn is wel koud trouwens…dus misschien wel?).

 

IMG_3527 IMG_3528 IMG_3526

 

Daarbij eet ik een salade van boerenkool, rozijnen, rabarber (gewoon harde stukjes dus) en een boel kruiden. Ook overheerlijk. En als het dan ook nog gezond is…perfect lijkt me zo.

Denk niet echt dat het een zaak is waar je de boyfriend mee naar toe moet nemen. In ieder geval die van mij (die ontbijt met witte bolletjes en een Nesquick-verslaving heeft) zou jeuk krijgen van de menukaart (‘gemasseerde boerenkool’). Ook de man die samen met zijn vriendin naast mij in de zaak zit  hoor ik mopperen dat hij het allemaal onzin vindt en de rijstemelk in zijn cappuccino niet te hakken vindt.

Maar ik word blij van Yay en sta te popelen om een keer een yoga klasje met ontbijt mee te pikken en als er een kookworkshop komt sta ik ook vooraan. Yay!

Wat: YAY
Waar: 
Albert Cuypstraat 101

Waarom: Omdat healthy zijn echt geen kwaad kan (na al je sex, drugs en rock ’n roll in je leven)
Website: yayamsterdam

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top