OURGROUND
1 Comment

Joepie Jappie (voor ieder budget)

Konishiki Yasokichi aka Dump Truck

We love it: Japans eten. Niet alleen van sushi gaat bij ons het water al in de mond staan, maar ook misosoepjes, terriyaki en groene thee ijs gaan er bij ons in als pap. En wij kunnen dan ook bij iedere gelegenheid een reden bedenken waarom je Japans moet eten. Iets te vieren? Sushi. Bijkletsen met een vriendin maar je wil op de lijn letten? Sushi. Een hele weekend sex met je nieuwe minnaar maar geen zin om de deur uit te gaan? Sushi. Daarom hier onze top 3 van favo Japanners (ingedeeld naar hoeveel knakies er nog in je portomonaie zit).

Schermafbeelding 2016-01-25 om 19.09.13 Schermafbeelding 2016-01-25 om 19.09.18

Izakaya

WANNEER: Als je salaris net gestort is (en je nog denkt dat je rijk bent) en je iets te vieren hebt (bedenk: er is altijd een reden om iets te vieren.

WAAROM: Izakaya is inmiddels een favoriet. De gerechten zijn niet allemaal puur Japans, maar dat maakt geen hol uit want het is allemaal superlekker. En vergeet hier niet de drank. De wijnen zijn verukkelijk, maar de leuke barjongens kunnen zeer goede cocktails maken bij de gerechten die je bestelt.

SFEER: Geniet van mensen kijken hier. Voetballers, actrices, hippe toeristen, rijke zakenmannen en penoza; het zit hier allemaal. Tip: reserveer een plek aan de bar:  zo kan je stiekem door heel de zaak gluren.

WEBSITE: Izakaya

Schermafbeelding 2016-01-25 om 19.00.35 Schermafbeelding 2016-01-25 om 19.05.48

Sushihouse

WANNEER: Midden van de maand. Je salaris is al aardig geslonken, maar je denkt dat je nog rijk bent en aardig wat te verspillen hebt.

WAAROM: Het is winter en je hebt geen zin om de deur uit te gaan. Sushi kan je overal in de stad vinden maar Sushihouse is gewoon veruit de beste. Geen discussie over mogelijk. Alles is gewoon te lekker en er werken heuse Japanse koks in de keuken.

SFEER: Sushihouse is take away of bezorgen. Dus de sfeer die maak jij thuis. Met je minnaar op een kleedje op de grond, met je beste vriendin en een fles wijn aan tafel of in je up met een fleecedekentje op de bank. De sushi zal bij iedere gelegenheid smaken.

WEBSITE: Sushihouse

Schermafbeelding 2016-01-25 om 19.00.09 Schermafbeelding 2016-01-25 om 19.22.46

De Japanner

WANNEER: Je saldo staat inmiddels op 0,- euries maar je hebt wel afgesproken om te gaan eten.

WAAROM: Waarom is sushi altijd zo duur? Dat moeten ze bij de Japanner ook gedacht hebben.  Daarom een supersympathiek klein tentje op de Albert Cuyp markt. Je vindt er niet alleen maar sushi, maar de kleine kaart bestaat uit kleine Japanse gerechtjes. En eigenlijk alles wat we er geprobeerd hebben is fingerlicking lekker.

SFEER: Op een of andere manier hebben we al vaak gezien dat meiden van 20 something hier hun ouders mee naar toe nemen. Maar studenten, collega’s, geliefden…eigenlijk tref je hier alles. De eigenaren zijn nog aan het werk met de accoustic die niet overal in de zaak even goed is. Ga daarom hoog zitten of ergens anders, maar vermijd de kop van de lange tafel als je niet zo goed bent in gebarentaal.

WEBSITE:De Japanner

Wat: Japans eten
Waarom: Omdat het altijd lekker is
Wanneer: Altijd

About the author:
Has 72 Articles

1 COMMENT
  1. Jootje

    Jippie weer een paar goede adresjes om uit te proberen. Net terug uit Japan en nog steeds heimwee naar het eten daar. Fijn om in onze eigen stad ook goede adresjes te hebben. Thanks Hanneke!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top