OURGROUND
2 Comments

Joga bonito!

Wat voor de Olympische spelen Athene in 2004 was, is voor voetbal het WK 2014 in Brazilië. In het land van de samba komt voetbal namelijk thuis en daarmee zijn de basisingrediënten aanwezig om jouw oranje hart te laten swingen! Ook mijn buurtje maakt zich langzaam op voor dit evenement. Het decor van keurige kapsels en stationwagens maakt plaats voor Roy Donders-juichpakken en gasten met tatoeages die meer spelfouten bevatten dan een gemiddeld Telegraaf-artikel. En dat is dus even wennen voor de parttime voetbalfan die de kroeg gaat opzoeken. Ik hoef jou als lezer natuurlijk niet te vertellen dat voetbal meer is dan dat, maar ja, leg dat maar eens uit aan iemand die voor het eerst geconfronteerd wordt met Johan Derksen en kornuiten. Toch is aan jou en mij de taak om de schoonheid van de Joga Bonito tentoon te spreiden en de houterige heupen los te maken. Bier en beamers kun je echt overal vinden tijdens het WK. Hierbij een paar tips om de poulefase mee door te komen.

Rio020
Als een kroeg niet bij je imago past en je niet in je uppie thuis achter de buis wil zitten, dan kun je hip doen en de oversteek naar Noord wagen. In de Kromhouthal wordt de grootste huiskamer van Nederland gecreëerd en kun je met vrienden een bank reserveren met eigen tap. Prima initiatief, maar als je deze oversteek maakt dan kun je net zo goed naar Rio de Janeiro.

Strand Zuid
Een mega scherm op het water met op de achtergrond het prachtige Beatrixpark zorgen voor een prima sfeer. Het rulle zand, de bikini’s en de chique biertjes brengen de Copacabana dichterbij dan ooit. Maar door de ligging is Strand Oranje enigszins uit de richting waardoor de derde helft meestal eindigt met allemaal Rai-Japanners op de Scheldestraat.

Museumplein
In het hol van de leeuw, letterlijk dan. De rectum van – het voetbal kijken – in Amsterdam maar daardoor juist lekker ruw met nostalgische taferelen. Veel fans die ongeacht de tussenstand klaar staan om in de grachten te springen of om jou er in te duwen. Kun je tegen een stootje, dan zit je hier niet verkeerd. Trouwens zelf bier meeneems.

Vondeltuin
Voetbal kijken in de tuin van je buren, daar doet het vooral aan denken. Lekker op je gemak tussen de bakfietsende vaders en (jaar)clubjes die tussen de bedrijven door alledaagse zaken met elkaar bespreken. Daardoor niet al te spannend maar een prima tent voor de startende parttime fan.

Onze GASTblogger van deze week is Massi, voetbalfan in hart en nieren zo bleek al eerder in een van zijn posts. Een voetbalfestijn van dit formaat is dan ook aan deze sportpsycholoog wel besteed.

Wat: WK 2014
Waar: stedelijke dekkingsgraad
Waarom: part-time of full-time fan, kijken zul je
Website: Joga Bonito

Tagged with: , , ,
About the author:
Has 76 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top