OURGROUND
1 Comment

Julius Bar&Grill: de natte droom van BBQ liefhebbers

Om een duistere reden is Witteveen op de Ceintuurbaan verdwenen. Het restaurant heeft plaatsgemaakt voor een ander pareltje: Julius Bar en Grill. Meneer Julius ken je wellicht van TV van het programma Topchef, of een van zijn 8 Smart Cooking boeken. Dit grillrestaurant heeft hij samen met Bert van der Leden opgezet, bekend van Mazzo, Supperclub, Envy en Mercat. Niet de minste namen van culinair Amsterdam!

Met twee Green Eggs voor de deur (de natte droom van iedere BBQ liefhebber) kon mijn vriend in ieder geval niet wachten om er eens te gaan eten. En als groot vleesliefhebber ging ik graag met hem mee. We worden ontvangen door vriendelijke grietjes met allemaal gezellig rood gestifte lippen. Aan het interieur is weinig veranderd ten opzichte van het vorige restaurant. Wat niet erg is, want het is een prachtig grote ruimte met hippe chesterfields en de keuken en bar in het midden van de zaak. De chefs zien er erg stoer uit, met al dat vlees op de prachtige grote grills. Deze worden niet alleen gebruikt voor random shaslicks, nee de grills dienen ook als rookoven, wokpan, pizza-oven en zelfs desserts worden er in klaargemaakt. BBQ’en 3.0! Op tafel staan een soort van shampooflesjes gevuld met BBQ sauzen, met volgens het label allemaal een eigen ‘touch’ van Julius. Dat proefde ik eerlijk gezegd niet echt, BBQ saus is gewoon BBQ saus. Maar eerlijk: zowel het lam, de Angus beefburger en de spareribs zijn perfect gegrilld.

Een van de beste stukken vlees die ik sinds tijden gegeten heb. Het water loopt me weer in de mond als ik eraan denk. Mijn diner werd vergezeld door een heerlijke rode wijn, ik ga hier vaker komen! Een nadeel: naderhand kan je direct met kleren en al onder de douche stappen. Tenzij je de grillgeur graag bij je houdt natuurlijk.

Wat: Julius Bar&Grill, de nieuwe grillspot in de Pijp
Waar: Ceintuurbaan 256-260
Waarom: omdat ze hier geweldig vlees perfect grillen
Website: juliusbargrill.nl

 

 

About the author:
Has 114 Articles

1 COMMENT

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top