OURGROUND
No Comments

Kaagman & Kortekaas

Schermafbeelding 2016-05-11 om 22.47.54We zijn er inmiddels aan gewend dat het ene restaurant na het andere in onze stad wordt geopend. Maar dat er een hele rits zaken wordt geopend van een zeer hoog niveau zoals het afgelopen jaar is nieuw. Bij die zaken van hoog niveau hoort Kaagman & Kortekaas. Binnen no time heeft het de reputatie van een van de beste restaurants in town. Daar willen wij natuurlijk heen.

Als ik aan een vriendin vertel dat ik er ga eten krijg ik te horen: ‘Kaagman & Kortekaas, daar schijnen ze alleen maar orgaanvlees te hebben’. O jak. Orgaanvlees. Mijn gezicht wordt alleen al bij het woord ‘niertjes’ zuur en de enige tong die mijn tong aanraakt is die van mijn boyfriend, Dus ik ben heel benieuwd of ik het eten lekker ga vinden.

IMG_3996 IMG_3997

Het restaurant zit in een steegje in het centrum. Van binnen ziet het er mooi en simpel uit, als een Parijse bistro. Het licht is wel wat fel, maar als je overdressed bent komt dat wel goed uit.

De bediening is zonder poespas. Ze zijn vriendelijk, correct, niet te overdreven: ik haak af bij obers die te aanwezig zijn. Maar hier zijn leuke mensen.

Ze hebben een wisselende kaart. Je kan à la carte bestellen, maar ze hebben ook een wekelijks 3, 4 of 5 gangen menu. Wij gaan voor het 4 gangen menu (ik lach vriendelijk maar heb de opmerking over orgaanvlees nog in mijn hoofd).

En ja, we eten gepocheerde kalfshersenen en we krijgen een lamsbal. Ik vind het moeilijk.  Maar ik wil het proberen. Want het gaat om de smaakcombinatie en ze gaan echt niet om de gasten te pesten hersenen serveren. En met die smaak is niets mis. Ze kloppen. Mierikswortel op vier verschillende manieren bereid. Met daarbij dus: kalfshersenen. Mierikswortel heeft iets pittigs en de hersenen bestaan uit heel zacht vlees. Prima combi. De lamsbal vind ik een tikje minder (de boyfriend noemt het een bitterbal) maar het lamsvlees wat daarbij geserveerd wordt is echt hemels en waarschijnlijk het lekkerste lamsvlees dat ik ooit heb gehad.

IMG_3998 IMG_3999 IMG_4001

Ieder gerecht is prachtig opgemaakt op een klein bordje. En na drie gangen hebben we zelfs nog ruimte voor wat kazen. Bij veel restaurants ben ik niet onder de indruk van kazen, maar,hier zijn ze heerlijk.

De wijnen die we erbij geschonken krijgen zijn heel erg lekker (per glas denken we natuurlijk dat het steeds beter wordt) en de Chardonnay (ben ik normaal gesproken niet zo’n fan van) gerijpt in stalen vaten in plaats van houtvaten is misschien wel de lekkerste.

Voldaan verlaten we Kaagman & Kortekaas. Het is niet het goedkoopste restaurant, maar ga hierheen als je wat te vieren hebt. Daarbij komt het dichtbij sterrenniveau qua eten, en dan is het weer helemaal niet duur. Laat je niet afschrikken door het orgaanvlees; want als je dat ergens kan eten dan is het hier.

 

Wat: Kaagman & Kortekaas
Waar: St Nicolaassteeg
Waarom: Omdat er altijd wel iets te vieren valt
Website: Kaagman & Kortekaas

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top