OURGROUND
1 Comment

Kan ik dit eten of is het decoratie?

Persoonlijk ben ik een groot voorstander van een breed pallet aan vrienden; zo kom je nog eens ergens. Dit wordt opnieuw bewezen wanneer mijn food creative vriendin Barbara mij uitnodigt voor een bio-dynamisch, lokaal, veganistisch diner in het Lloyd hotel. Oftewel, al kauwend op bloemen en bladeren je een avond lang konijn voelen.

Ik loop binnen in een kleine kamer van het Lloyd hotel waarin een open keuken is gevestigd met een grote tafel, een bank en een aantal stoelen. Ik kijk om me heen naar de fascinerende genodigden en betrap mezelf er op dat ik iedereen label als Groen Links-stemmende, -EkoPlaza boodschappende en Teva dragende personen. Mijn nieuwste aanwinst – een leren broek van Isabel Marant –  valt niet echt in de smaak bij het gezelschap van de avond. En dat terwijl er nog geen gerecht op tafel is gezet.

Veganistisch koken: vlees noch vis en zelfs zonder gebruik te maken van melk- of eierproducten. Blijft er dan nog iets over? Blijkbaar, want de chefs krijgen het voor elkaar om ons een vijf gangenmenu – variërend van netelsoep met tijm tot madeliefjes en Pelmini met Oost-Indische kers – voor te schotelen. Ik kijk op mijn bord en vraag me af of het als decoratie dient, of dat het daadwerkelijk de bedoeling is dat ik de bloemen/versiering eet. Bewonderend kijk ik naar mijn buurvrouw, een bioloog die zelf wandelingen organiseert waarbij je leert welke planten en bloemen je kan eten, en besluit haar na te doen en alles op te eten. Soms is het even kauwen maar alles smaakt verrassend lekker, is ontzettend gezond en ik krijg veel inspiratie om thuis meer te variëren. Vooral het recept voor de brandnetelsoep wil ik hebben, zodat ik ook thuis brandnetelsoep kan koken!

Mocht je niet voor de culinaire ervaring gaan dan kan je aan de arty kant je hart ophalen. Designer Maki Okamoto  heeft namelijk speciaal voor de avond haar prachtige vork-meets-lepels meegenomen. Kunstwerken op zichzelf die (meestal) de weg faciliteren zoals het eten moet afleggen; van je bord tot je mond. Tip: daag jezelf niet te veel uit als je een wit t-shirt aan hebt zoals mijn buurvrouw.

Alles bij elkaar een hele bijzondere avond waar vega meets art. Wil jij deze belevenis ook ondergaan? Dan heb ik goed nieuws want komend weekend is er opnieuw de mogelijkheid om bij deze unieke food experience aanwezig te zijn.  Geef je snel op via: www.steinbeisser.org

Wat: Steinbeisser: gastronomisch, bio-dynamisch, lokaal en ook nog veganistische food experience
Waar: Lloyd hotel
Waarom: Omdat konijnenvoer stiekem heel lekker kan zijn en je veel bloemen gewoon kan eten!
Website: steinbesser.org

Foto’s © Living Antenna (m.u.v. logo)

About the author:
Has 91 Articles

1 COMMENT

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top