OURGROUND
No Comments

Kantoornomade in Amsterdam

kantoorhutVerandering van spijs doet eten. Dat gezegde neem ik al jaren heel letterlijk, in mijn eigen keuken. Nu neem ik dat ook mee in mijn werk. Ik verander namelijk elke twee maanden van werkomgeving.

Mensen met een vaste baan zitten op een kantoor, terwijl freelancers de koffietentjes in bedrijf houden. De één staart dagelijks naar dezelfde muur, de ander zit nog niet of verkast alweer. Ik ben allebei niet, maar ook weer allebei een beetje. Ik reis namelijk met mijn creatief bureau Headmade van kantoor naar kantoor. Het kantoor van een ander, dat wel. Een boel vrienden, kennissen en onbekenden hebben namelijk een overschot aan ruimte. En soms een gebrek aan dynamiek. Zo roest je niet vast en voel je je ook geen opgeschoten wild.

Nee, dit doen we niet omdat we geen vast kantoor kunnen vinden. We veranderen onze omgeving, omdat we het leuk vinden om mensen te ontmoeten die hun dagen heel anders besteden dan wij. Daar valt minstens zoveel van te leren, als van mensen die vergelijkbaar werk doen. Toch kan ik me ook voorstellen dat niet iedereen zin heeft om in zo’n verhuismanie te onderhouden.

kantoor2

Wil jij ook meerazen, begin dan met rondvragen in je eigen netwerk of benader het kantoor van je dromen gewoon direct. Op die manier hebben wij al een hele tijd een dak boven ons hoofd. Want je moet het maar willen. Iedere zoveel maanden in een nieuwe omgeving met tijdelijke half-collega’s. Voor ons was het vanaf het begin normaal om exoot te zijn in de kantoortuin van een ander. We behuisden onder andere de nok van een gigantische kerk, de mooiste campervan op een mini-camping, het geheime hoekje van een nachtclub, de lunchruimte van een start-up hub en nu zitten we in vrijstaande lokalen van een oude ambachtsschool. Wie weet worden we ooit gewoontedieren, maar voorlopig zijn we nog niet uitgeraasd.

Kantoornomade OURGROUND AmsterdamBarbara, ons moppie van deze week, is naast kantoornomade ook co-founder van Cucalu. Cucalu is een cool spel voor op je mobiel dat je juist van je scherm óp doet kijken. Je gaat op zoek naar bepaalde vormen. Daar maak je foto’s van en die worden door andere spelers beoordeeld op creativiteit. Dat begint met cirkels. Voor je het weet zie je ze overal: in de ogen van de trambestuurder, je verlengsnoer en de bodem van je glas. Vooral downloaden deze app zodat jij aan je eigen ontdekkingsreis kan beginnen!

 

 

Wat: Cucalu (1,79 in de App Store)
Waar: je niet meer om je heen kijkt
Waarom: omdat je de wereld opeens door een hele andere bril gaat bekijken
Website: http://cuca.lu

Tagged with: , ,
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top