OURGROUND
No Comments

Liefde voor kerst

Alle pracht en praal wordt weer uit het berghok getrokken, want de kerstman is weer in aantocht. De één kotst van kerst, maar ik zit alweer te wiebelen op het puntje van mijn stoel. Kerststollen met een dikke laag roomboter, je in je mooiste pak hijsen, ineens een groene boom in de kamer in plaats van een verdorde plant in de hoek zoals de rest van het jaar. Het maakt mij een gelukkiger mens. Onderstaand lijstje doet zelfs de meest kersthatende persoon twijfelen aan zijn of haar mening. 

 

kerstHo Ho Ho merry Michael Buble
Er zijn van die nummers waar je stiekem van geniet en UITSLUITEND naar mag luisteren als het daar de tijd voor is. Veel liedjes zijn sad sing-a-long songs voor als je het leven niet meer ziet zitten en zo wordt Michael Bublé weer uit zijn grot getrokken wanneer kerst in aantocht is. Michael Bublé berg ik netjes het hele jaar op achter in een stoffige kast, want zeg nou zelf ‘Haven’t met you yet’ is niet om aan te gluren. Zodra de december maand op de kalender verschijnt, prijkt zijn Christmas deluxe album weer bovenaan mijn Spotify-lijst. Ja beste mensen, ik kan dan niets anders dan intens genieten wanneer ik keihard mee bulder op zijn fijne hitjes, want de beste man zijn prachtige stem is toch gemaakt voor deze gouden kerstnummers.
kerst2Schijn een lichie op mij
De energierekening van de gemeente loopt op en er worden weer aardig wat belastingcenten geïnvesteerd om de stad aan alle kanten als een gepoetst pareltje te laten shinen. In deze maand kan ik niets anders zeggen dan: neem onze centen, plaats 25.000 lichten, slinger met 10.000 meter lichtslangen en smijt met 60.000 gloeilampen. Doe daar ook nog even het Amsterdam light festival bij, dan ben ik blij en is de Nuon euforisch. Het kan niet op met kerst, hoe meer licht hoe beter! Zeg nou zelf: ons kneuterige stadje wordt er toch echt veel sfeervoller van.

kerst3Vreten zonder schuldgevoel
Het hele jaar verlies ik mijn zweet in de sportschool, ga ik periodes netjes met bakjes voor geprepareerd voedsel naar mijn werk en is voeding invoeren in een app mijn tweede dagtaak. Dan komen de kerstdagen er aan en druppelt de AH langzaam vol met excellent producten, tot de vakken uit zijn voegen barsten. Waar ik normaal met grote oogkleppen op probeer alle suikerbommen te vermijden, mag je met kerst (ik van mijzelf dan) ongegeneerd je winkelmandje vullen met dikmakende producten. Alle kookboeken worden weer uit het vet gehaald, 100-gangenmenu’s worden samengesteld en je loopt kleerscheuren op tijdens het inkopen doen. Dit allemaal is het driedubbel en dwars waard, want wat is er nou heerlijker dan in goed gezelschap, met mooie wijnen, vreten zonder schuldgevoel.
sharonSharon zien we meer dan eens helemaal kapot gaan tijdens onze webshow De Sigaar. Of ze nu met een vis in haar bakkes geslagen wordt of zich helemaal klem zuipt om de challenge te winnen, ze blijft een bloedtopper. Naast de webshow kruipt zij maandelijks in de pen voor OURGROUND. Deze prachtige sportieve chick staat graag met ons tot in de late uurtjes het Amsterdamse nachtleven onveilig te maken en wij met haar! 

Tagged with: ,
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top