OURGROUND
No Comments

Keten bij De Ceuvel

Amsterdam De Ceuvel OurgroundOurground De CeuvelDe Ceuvel

Deze zomer mag zich nu al succesvol noemen. Want oe la la wat zijn er toch veel leuke plekken om het weekend in te luiden. Op vrijdag uit je bureaustoel rollen richting De Ceuvel in Noord is een luxepositie die niet iedereen zich kan permitteren. Want als je aan de Zuidas werkt is het toch al snel een hele onderneming. Maar ik verzeker je, je gaat het de moeite waard vinden.

De Ceuvel is een oude scheepswerf met zwaar verontreinigde grond waar stadsdeel Noord niet direct raad mee wist. Een initiatief om de plek om te bouwen met oude woonboten om zo de verontreinigde grond te ontzien bleek de ultieme oplossing en werd via een wedstrijd uitgekozen om deze plek nieuw leven in te blazen. De woonboten worden verbonden door een lange steiger die alles aan elkaar verbindt. De Ceuvel biedt een werkplaats voor creatieve en sociale ondernemingen en er is een café.

Bij Café de Ceuvel vlak aan de waterkant is het een genieten geblazen. Je ploft neer in een van de luie stoelen, picknick banken of hangmat, net waar je zin in hebt. Een hippie maakt muziek en je buurman heeft net een frisse duik genomen in het kanaal. Nou ja fris… het is giftige grond, dus laat je spiksplinternieuwe zwempak vooral thuis en houd je mond dicht. De kaart moet ik zeker nog uitproberen, want zoals dat wel vaker gaat op vrijdagmiddag had ik afgelopen keer weer een liquid dinner te pakken. Maar met zo’n relaxed sfeertje moet het eten ook wel goed zitten. Overigens wordt alles op het gebied van duurzaamheid tot in het uiterste doorgevoerd. Van afvalvergisting naar biogas tot de voedingsstoffen uit jouw pis dat weer gebruikt wordt om de planten water te geven (!). Upcycling anno 2014 en je moet maar vertrouwen dat de wereld en jij hier beter van worden. Bij de Ceuvel laat je alles los en leef je zonder tijd. En als de zon onder gaat maakt iedereen zich op voor een (on)bekende muzikant die de Ceuvel op zijn grondvesten laat schudden. Dan barst het keten pas echt los.

Wat: cafe De Ceuvel
Waar: Korte Papaverweg 4, Amsterdam Noord (Pondje Buiksloterweg)
Waarom: de ultieme hangout deze zomer om te keten
Website: deceuvel.nl

 

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top