OURGROUND
No Comments

Klein Berlijn

Berlijn is de stad van creativiteit, onbeperkte grenzen en ongegeneerd jezelf zijn. De concept-store aan de Admiraal de Ruijterwerg is een ode aan deze Berlijnse ‘lebensart’. Eigenaresse Aya Spijkerman (28) raakte geïnspireerd van deze stad, waar de voordeuren openstaan en mensen vanuit huis zelfgemaakte spullen verkopen. Als echte jutter verzamelde Aya al jaren spullen die ze tijdens haar ‘zoldersale’ verkocht aan vriendinnen. Sinds vier maanden heeft ze haar eigen winkel en kan iedereen meeprofiteren van haar verzamelwoede.

Toen ik voor het eerst langs deze concept-store fietste, trok het direct mijn aandacht. Toegegeven, de naam doet het al goed vanwege mijn grote liefde voor elektonische muziek die grotendeels uit deze stad afkomstig is. Maar ook het eigenzinnige sfeertje dat er hangt spreekt me aan. Buiten wapperen de Duitse en de Nederlandse vlag en de etalage doet me denken aan een rariteitenkabinet.

Het afstruinen van rommelige markten en het doorwerken van volgepropte tweedehands winkels is ook een groot hobby van mij. Maar veel mensen zien op dit soort plekken door de troep de schatten niet meer. In dat geval biedt Klein Berlijn een uitkomst. Hier is de voorselectie al voor je gedaan en is alles met smaak geëtaleerd. “Ik moet het zelf willen hebben en het moet betaalbaar zijn”, aldus Aya. Net als in de Duitse hoofdstad, dat al jaren een van de armste hoofdsteden van Europa is, maar hierdoor een geweldige voedingsbron voor creativiteit. In deze concept-store scoor je met gemak unieke tweedehandsjes voor minder dan twintig euro, exclusief de associatie met muffige oude omaatjes. Een stoere verzameling van interieur spullen, handgemaakte sieraden, vintage, kunst, schoenen en kleding van creatieve ontwerpers. Aangevuld met enkele bizarre props van filmsets zoals opgezette fazenten en mariabeelden.

En het leukste is, alles wat je ziet is te koop!

Wat: Klein Berlijn, concept-store
Waar: Admiraal de Ruijterweg 8, Baarsjes
Waarom: voor een beetje Amsterdamse underground van Hollandsche bodem
Website: kleinberlijn.com

About the author:
Has 38 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top