OURGROUND
No Comments

Of je sla lust?

 

Sla, een snelle conclusie leert mij dat dat dit konijnenvoer vooral wordt gegeten door vrouwen die op hun lijn willen letten en BEWUST met gezonde voeding bezig zijn. En om heel eerlijk te zijn kan ik mijzelf onder de grote groep SLAchtoffers rekenen. Maar daarbij wil ik wel gezegd hebben dat de kom sla vroeger  bij ons thuis al elke avond op tafel stond.

Sla dus, het gros van Amsterdam zal bij het woord sa-la-de meer gevoel hebben, maar anno 2013 kan dat woord dus écht niet meer. Een ware hype waarvan het eind nog lang niet in zicht is. Het zal vast niemand ontgaan zijn dat de slabars als paddenstoelen uit de grond schieten.

Dit jaar opende SLA haar eerste vestiging op de Ceintuurbaan, bij mij om de hoek. Het had zo moeten zijn. Dat het concept aanslaat gaat moge duidelijk zijn want binnenkort opent er alweer een tweede vestiging. Maar niet alleen SLA claimt het concept -van zelf samengestelde slaatjes eten. Ook Venkel, op de Albert Cuypstraat, opende onlangs voor liefhebbers. Bij Venkel hoef je niet per se een eigen variant samen te stellen, zoals bij SLA, maar kun je gerust van de kaart bestellen. Venkel gaat al een tijdje langer mee want eigenaresse Elnaz staat al ruim 2 jaar op NeighbourFoodMarket met haar sla creaties. Zien we nog verschil? JA! Bij SLA moet je zo ongeveer nadenken of je outfit wel volgens de laatste trends is. En word je omver gelopen door modellen en hipsters. Bij Venkel is dat allemaal wat minder. Het is dus maar net waar je zin in hebt.

Wat: SLAchtoffers eten bij SLA en Venkel
Waar: de Pijp
Waarom: sla is lekker en gezond, dus waarom niet?
Website: ilovesla.com en venkelsalades.nl

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top