OURGROUND
No Comments

Prinsessendag, Koninginnedag, Koningsdag

Screen Shot 2016-04-27 at 13.31.39Met dichtgeplakte koekogen, een kurkdroge bakkes en een hoofd alsof de man met de hamer de hele nacht heeft geslagen word ik wakker. Het is Koningsdag en ik heb het vertier van de ochtend al gemist. Verrassend. Om nog wel de champgnebrunch mee te kunnen maken hijs ik me in mijn pak en snel ik me naar Morgan & Mees om me weer te gaan bezatten. Leuk hoor… 20 jaar geleden was dit toch totaal anders. Toen stond ik als een enthousiast jong hertje, ondernemer in de dop, met mijn inboedel of circustalenten (ahum) op de vrijmarkt. Ik haalde alles uit de dag. En deze dag was de uitgelezen kans om mijn banksaldo flink op te krikken. Eigenlijk best een goede dagbesteding. Was alles 20 jaar geleden eigenlijk beter?

Het digitale tijdperk heeft de viering van de koning, voorheen koningin en daarvoor zelfs prinses (‘Prinsessendag’ dat is echt waar want het staat op Wikipedia) flink doen veranderen: Mijn telefoon loopt over van de Facebook-meldingen en as we speak heb ik de eerste drie events gemist: ‘Bloody Mary ontbijt’, ‘Champagne brunch’ & ‘Smoothie ontkatering fissa’. Het moge duidelijk zijn: heel Amsterdam is brak en de hort op. Me nu thuis als een kluizenaar onder een dekentje verstopen is echt not done. Het is feest, er is vreugde en iedereen moet er aan meedoen. Heb jij last van FOMO (fear of missing out, voor de mensen die deze afkorting ook gemist hebben) dan ga jij deze dag knetter slecht. Want waar je ook bent, er zal waarschijnlijk wel een leuker event ergens anders zijn. Helaas word je door allerlei foto’s op social, meldingen op je telefoon en whatsappjes van je vrienden daar snoeihard op gewezen.

Screen Shot 2016-04-27 at 13.33.34Is het dan allemaal kommer en kwel en moeten we met onze tijdmachine terug in de tijd? Neen, er zijn ook nog voordelen aan deze tijd: Zo stond je vroeger met je handen vol bier, geen cash (want alle pinautomaten zijn leeg of defect) schaapachtig te seinen naar de barman dat hij ergens een pinautomaat vandaan moest toveren. Je moest je weg banen door een menigte van oranje gekleurde provinciaaltjes om bij de pinautomaat terecht te komen. Vervolgens maakte je je breed, heel breed. Want ze mogen alles van je weten behalve je pincode. Hoe je die ging intoetsen met ondertussen zes bier in je hand was weer een nieuw raadsel. Je tong? Of dan toch die vriendelijke mevrouw in haar oranje kostuum vragen om even je bier vast te houden of je pincode in te toetsen? Tegenwoordig is dat anders, want we hebben contactloos betalen. Niet alleen in de kroegen maar zelfs bij de vrijmarkt op het Westergasterrein. Daar staan de kinderen van nu hun spulletjes te verkopen en hun circustalenten te vertonen. Alleen anders dan vroeger hoef je er niet met een zak munten naartoe maar kan je contactloos betalen. ABN AMRO sponsort namelijk drie kids met een betaalautomaat waar je contactloos mee kan betalen. Hoe tof is dat? Zie ik jullie zo?

Dit is een gesponsorde blog waar wij alle schrijversvrijheid in hebben gekregen die je je maar kan bedenken. We vonden dit leuk om te schrijven en doen dit ook zodat wij onze website live kunnen houden en jullie van mooie verhalen kunnen blijven voorzien. 

Wat: contactloos betalen tijdens koningsdag met ABN AMRO
Wanneer: Nu dus kom maar je nest uit!
Website: abnamro.nl/contactloosbetalen

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top