OURGROUND
1 Comment

Kreeft en GT’s bij Smokin Barrels

IMG_1404 IMG_1407 IMG_1408

Sinds kort woon ik in de hipste buurt van Amsterdam; Oost. Dus ga ik nu filmpjes pakken in studio K, dansen in Trouw, tongen in het Volkshotel en iedere avond kanen bij een van de vele eettentjes die Oost kent.

Eigenlijk deed ik al veel van bovenstaande toen ik nog niet in Oost woonde. Maar nu kan ik er als een echte buurtbewoner gewoon naartoe wandelen. Tussen mijn lijst van favorieten kan ik een nieuwe plek toevoegen: Smokin’ Barrels. Een nieuwe horecatent van dezelfde eigenaren als de Biertuin, Bukowski, Maxwell en ga zo maar door.

Op het menu staan Gin Tonics, hamburgers en kreeft.  Het was een maandag, na een zwaar weekend, dus heb ik die GT’s even laten wezen voor wat ze waren. Ik woon toch om de hoek dus die ga ik zeker een andere keer proberen. De vriend met wie ik ben (Meneer W) bestelt de vega hamburger. De kaart heeft allemaal grappige namen zoals “Royale with Cheese” en “Fo getta bout it”. Ik heb de kaart niet eens goed bekeken, want ik had m’n huiswerk al gedaan, als ik ergens gek op ben dan is het wel Kreeft. Waarom? Het heeft weinig calorieen, ik vind dat gepiel om het eruit te krijgen een leuke bezigheid (ik ben er totaal niet goed in) en heb ooit gehoord dat het net zoals oesters goed is voor je libido. Wat wil je nog meer?  

We delen de vegaburger en de kreeft, dus eigenlijk volgen we ook een beetje het concept van Smokin’ Barrels; Surf&Turf. Een trend overgewaaid uit Amerika waar je vlees combineert met vis of iets anders uit de zee (als iemand de naam kan verklaren graag, want een rondje googlen leverde mij niets op).

Het is allemaal heel erg lekker. We zitten heerlijk aan de bar, ik worstel met de kreeft, smullen van de hamburger en hebben goede gesprekken (over sex natuurlijk). Conclusie: Smokin’ Barrels is weer een nieuwe favo spot. En jammer dat er momenteel een meneer in m’n leven is; want die avond zitten er best wel veel leuke mannen in de zaak (en ach, flirten kan altijd). Toptent!

We zijn blij. Vriend W pakt de trein naar een oord buiten A’dam en ik wandel vrolijk naar m’n nieuwe huis. Maar dan komt het. Ik ruik iets. Eerst denk ik dat het mijn handen zijn van de nootjes die we nog hadden voor het eten, maar dan ruik ik het ook in m’n haar. En in m’n kleren. Wat een lucht! Op dat moment krijg ik een appje van vriend W. Hij is helemaal misselijk van de grilwalm om zich heen. En dat is het: ik ruik helemaal naar gegrilde kreeft. Dus klein tipje voor deze toptent: doe wat aan de afzuiging en je hebt er een stamgast bij.

Wat: Cocktails, hamburgers en kreeft                                                                                                                                                                     Waar: Beukenplein                                                                                                                                                                                                      Waarom: Omdat we allemaal van GT’s en kreeft houden                                                                                                                             Website: smokinbarrels.nl 

About the author:
Has 72 Articles

1 COMMENT
  1. Meneer W

    Hmmmmm wat was het lekker, en gezellig! Ik ga ook nog eens graag terug 🙂

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top