OURGROUND
No Comments

Krijg de kleren!

Van ruilen komt huilen. Denk maar aan vroeger tijdens het knikkeren op het schoolplein. Een bere-bere-bonk tegen vier turtles, altijd eindigde er wel iemand met een beteuterde blik. Zijn wij, grote mensen, inmiddels volwassen genoeg om hier anders mee om te gaan? Ik denk dat we in principe geneigd zijn alles voor onszelf te hebben en te houden. Maar door het toenemende besef dat onze financiële en grondstof-voorraden niet onuitputtelijk zijn, komen we er noodgedwongen achter dat delen, huren, opleuken, lenen, repareren, zelf maken, tweedehands kopen en ruilen je ook een rijker mens maken. Want ook al sta je diepdonkerrood, wie wilt er deze winter nou weer precies hetzelfde bijlopen als vorig jaar?

Al jaren bezoek ik het ruilevenement Krijg de Kleren (KDK). In de eerste plaats een stok achter de deur (van mijn kledingkast) om deze eens goed uit te mesten. Kleren wegdoen gaat toch makkelijker als je weet dat je er weer iets anders voor terugkrijgt. Met een zak vol kleding – waarvan ik het bestaan niet eens meer wist, laat staan de laatste keer dat ik het heb gedragen – ga ik heen. En Húúp-húúp-húúp-Barbatruc: met een berg ‘nieuwe’ aanwinsten kom ik terug. Zwarte enkellaarsjes van Monki, een neon roze ski-jack van Diesel en een hoge taille rok behoren tot mijn favoriete KDK vondsten.

Hier geen uitpuilende graaibakken met tweedehands vodjes of Drie-Dolle-Dwaze-Dagen-taferelen van vechten om een hemdje. De kleding wordt geselecteerd en netjes uitgehangen. Het evenement kiest bijzondere locaties (Canvas, Roest, Stadsschouwburg) en de sfeer is relaxed door o.a. de aanwezigheid van een DJ en allerlei creatieve initiatieven. Dus swop till you drop en laat je daarna een hip kapsel aanmeten of je nagels lakken. Prima besteding van je (brakke) zondag!

Is het niet een beetje vreemd als je iemand anders jouw rokje ziet passen? Persoonlijk vind ik het juist geestig om te zien dat mijn kledingstuk iemand met langere benen, grotere borsten of betere tenen simpelweg beter staat! Ook is het vermakelijk om te aanschouwen hoe een bepaald item door iedereen wordt gepakt en vervolgens weer wordt teruggelegd omdat het toch niet zo goed zit als het eruit ziet (aka: ‘de miskoop’). Want eerlijk is eerlijk, die zitten er natuurlijk ook tussen.

Voordat je met een vrachtwagen oude onderbroeken komt voorrijden, check hier de spelregels en een uitleg van het puntensysteem.

Aanstaande zondag is weer een nieuwe editie van KDK. Gratis kaartjes winnen? Check onze winactie op facebook!

Wat: kleding ruil event ‘Krijg de Kleren!’
Waar: zondag 20 oktober in de Stadsschouwburg: ‘Nachtvlinders
Waarom: kijken, kijken, niet kopen! RUIL je RIJK!
Website: krijgdekleren.nu

About the author:
Has 38 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top