OURGROUND
1 Comment

Smaakpapillen trainen bij La Viña

Het mooie aan lid zijn  van de redactie van OURGROUND is onder andere dat er tegenwoordig openlijk met ons geflirt wordt. Vanaf de marketing afdelingen welteverstaan. Zo krijgen wij nog wel eens een uitnodiging krijgen om te komen borrelen/babbelen, te dansen, iets te bewonderen etc.

Helemaal leuk deze keer: Wijnbar LaViña in de Rivierenbuurt vroeg zich af of wij wellicht zin hadden om langs te komen om hun Wine Expercience te experiencen. Tja als welopgevoede dochter  van ouders uit de 70’s spuug ik niet in drank en al helemaal niet als er kennis van zaken en hapjes bij worden beloofd. Dus gingen wij afgelopen week twee vrouw sterk richting de Maasstraat waar we warm werden ontvangen door eigenaresse en sommelier Jacqueline Borgers. Al drie jaar trotse eigenaresse van La Viña en pas 28 jaar oud. Beide feiten maken direct indruk en zijn voor ons alvast een sein dat hier goed ondernemerschap gaande is.

Vooraf was ik wat sceptisch want hoewel ik erg van wijn houd krijg ik meestal acute jeuk van mensen die loze termen uitkramen over de wijn. Hier hingen wij echter direct aan aan de lippen van Jacqueline. Ze kan mooi vertellen zonder ongeloofwaardig of overdreven te doen. Wij kregen drie heerlijke wijnen met bijpassende hapjes. Vriendelijk doch streng werd ons aangeraden bewust te proeven en ruiken, wat wij vervolgend braaf deden. Sowieso is het altijd  fijn om wijn te drinken maar het is nog leuker om het echt te proeven en er wat van te leren. En verdomd, het kan natuurlijk altijd wishful thinking zijn, maar mijn smaakpapillen herkennen citroentjes en bessenaroma’s.

De goede uitleg over de wijnen in combinatie met het eten en het persoonlijke verhaal maken dit tot een ware experience. LaViña heeft een aantal wijnen van eigen etiket, speciaal uitgekozen en gebotteld. De croquetas, blijken gemaakt volgens recept van de Spaanse schoonmoeder die eens in de zoveel tijd ook  in de keuken staat. Jaqueline droomt van een eigen wijngaard en wij droomden al proevend, rustig met haar mee.

Een Wine Experience zoals wij kregen kost (slechts!) €15 euro en is prima voor het borrelmoment of als voorgerecht. Geschikt voor zowel de wijnleek als de wat meer vinologisch onderlegden.  De rest van de dinerkaart lonkte , je kan hier naast vele kleine hapjes ook uitgebreid eten. Helaas eiste onze planning dat we verder moesten anders waren we zeker blijven hangen. 

Extra tip: in de kelder zijn proeverijen en masterclasses voor kleine groepen (max, 14p) mogelijk. Een aanrader voor als je een saaie zakelijke presentatie wilt opfleuren of wel een leuk vrijgezellenfeest wilt organiseren.

Wijn proeven en hapjes eten bij La Viña: een serieuze aanrader!

Wat: Wine Experience bij wijnbar/restaurant La Viña
Waar: Maasstraat 72
Waarom: Omdat een goed concept gebracht met passie altijd wel goed scoort
Website: lavinaexperience.nl

About the author:
Has 44 Articles

1 COMMENT
  1. Minouk

    I totally agree!
    Een dame met een passie en droom… En die ze ook nog werkelijkheid maakt… Daar houden we van!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top