OURGROUND
No Comments

Lamoer doet Stephen King in Bitterzoet

Dat klinkt een beetje porno maar dat is het niet. Lamoer is een collectief van boekfanaten die vinden dat wij met z’n allen eens met onze snuit uit de Whatsapp moeten komen en vaker de geur van verse boeken moeten opsnuiven. Vandaar hun wat dwingende motto Read More Books.

Normaal ben ik er niet zo dol op om gecommandeerd te worden maar voor dit gezelschap maak ik graag een uitzondering. Literatuur heeft een wat mottig imago maar Lamoer organiseert in-het-geheel-niet-suffe avonden over literatuur en alles wat daar bij hoort. Al acht edities lang komen schrijvers, muzikanten, acteurs in club Bitterzoet vertellen over hun werk en inspiratiebronnen. Dit literaire evenement is in korte tijd uitgegroeid tot een leuke avond met een indrukwekkende lijst aan sprekers. Zo ook aanstaande vrijdag als journalist Gawie Keyser (o.a. De Groene Amsterdammer)  zijn lof zal uitspreken over cultschrijver Stephen King en Amerikaans auteur David Vann het hemd van zijn lijf gevraagd zal worden.

Ook zal er deze avond een nieuw concept gepresenteerd worden: Nieuwzoet. Een online leesprofiel dat zich aanpast aan jouw voorkeuren en waarbij je een sneak-peak krijgt in nieuwe boek uitgaven. Vrijdag wordt een aantal van deze nieuwe boeken beoordeeld in The-Voice achtige sferen. Boekfragmenten worden zonder informatie over de titel, cover en auteur onder de neus van de jury geschoven waarna zij hun zegje mogen doen. De juryleden zijn auteur o.a. Paulien Cornelisse (Taal is zeg maar echt mijn ding) en Gerbrand Bakker (Boven is het stil).  Maarten Ebbers (winnaar van het Leids Cabaretfestival) komt vrijdag ook nog twee minuten iets met boeken doen.

Dus wurm of geen wurm: Lamoer is er voor iedereen die eens iets anders op zijn vrijdagavond wil doen. Komt dat zien!

Wat: avondje literatuur snuiven bij Lamoer (kaarten: € 10,-)
Waar: Bitterzoet, Spuistraat 2
Waarom: omdat literaire evenementen al lang niet meer mottig of voor je moeder zijn
Website: lamoer.net

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top