OURGROUND
No Comments

Le Coq: Hip & Hapjes

le coq 1 FullSizeRender Le-Coq-5 FullSizeRender_2

 

Wat ik eigenlijk het lekkerste vind in restaurants zijn de voorgerechten. In alle soorten en maten. Dat is ook meteen de moeilijkste gang van de kaart. Want meestal vind ik bijna alle voorgerechtjes lekker terwijl bij de hoofdgerechten er altijd maar een echt uit springt. Daarom bestel ik ook vaak meerdere voorgerechtjes in plaats van een hoofdmaaltijd.

En nu is er een hipperdepip pop-up restaurant geopend met alleen maar kleine gerechtjes en snacks. Le Coq. Het zit in die mooie draaibrug tussen Westerdok en Centraal Station (waar eerst restaurant Open zat). De inrichting is zwart; zwarte meubels en een zwarte bar. Het geeft een sfeer als in een hippe nachtclub. De kaart bestaat uit Cocktails, biertjes, wijn en hapjes. Ik waag me niet aan de cocktails (bang voor dronkenschap) maar we bestellen een fles ‘Gruner Feltliner’ (mijn lievelingswijn) en ik ben nu al in mijn nopjes.

En dan gaan tafelgenoot en ik los. Op de hapjes en snacks. En alles is kneiter lekker. Ik heb nu al mijn lievelingshapje van het jaar gehad. De tunataco is echt yummie. Een soort dun taco chipje met daarop tonijn, een beetje wasabimayo en nog wat pittige bieslook. Meneer en ik willen ‘m eigenlijk nog een keer bestellen. Zo lekker is die. Maar dat doen we niet, in plaats daarvan bestellen we de variant met eend. Ook heul lekker, maar die tunataco… hmmm, ik denk er nu nog steeds aan.

Maar er is meer, zoals de Thaise mosselen. Dat klinkt niet heel speciaal en toevallig is het mijn favo manier om mosselen te bereiden omdat het zo rete makkelijk is. Maar hier is het toch bijzonder. De mosselen zijn goed gaar, de kruiden zijn vers en het geheel is lekker romig. Verder is er nog een soort lamsgehakt wat ook heel veel smaak heeft. Meneer en ik raken de tel kwijt van het aantal hapjes en snacks dat we naar binnen werken. Eigenlijk worden we op een gegeven moment ook iets te teut van de wijn. Ik dan met name. Wat is het lekker. Misschien is het een klein minpuntje dat de bediening niet heel erg attent is (beetje dozerig, ze vergaten bijvoorbeeld de kaart uit te leggen), maar ik kom zeker terug. En daar heb ik een jaar de tijd voor; want eind 2015 sluit het de deuren. En dat vind ik nu al jammer.

Wat: Restaurant le Coq
Waar: Westerdokplein 20-brug
Waarom: omdat hapjes en voorgerechten toch altijd het allerlekkerste van de menukaart zijn
Website: lecoqamsterdam.nl

 

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top