OURGROUND
No Comments

Legaliseren die handel

ADE. Wat was het weer een topfeestje. Vijf dagen lang fissa in de stad. En ik heb er ook heerlijk aan meegedaan. Wat gaaf. Toch zijn er ook dit jaar weer een aantal partygangers overleden door drugs. En ik vraag me af: komt dit door wat er in de drugs zit of hoe het wordt gebruikt? Wordt het niet gewoon tijd dat we drugs gaan legaliseren? Volgens mij scheelt dat heel veel dooien. Hier een top drie waarom wat mij betreft drugs legaal mag worden.

2r38tmu MDMA 1 XTC
  1. Tijdens ADE belandde ik op een after waar vier schattige studentikoze meisjes van 20 jaar oud een partij drugs zaten weg te tikken waar zelfs een drugshond zonder neus van zou gaan blaffen. Een kleine opsomming van wat deze meisjes allemaal namen: bij binnenkomst een halfje XTC wat ze aftopten met een sleutelpuntje ketamine (dat zakje “K” werd om de vijf minuten tevoorschijn getoverd). GHB kwam ook voorbij en de lachgas ballonnen vlogen in het rond. Ik denk meteen aan die drugsdoden. Was het een verkeerde pil of hebben ze alles door elkaar gebruikt? Ik denk dat laatste. Stel dat drugs legaal wordt. En dat je drugs kunt kopen zoals alcohol. Dan kan de barman ook zeggen ‘jij hebt nu genoeg drugs achter de kiezen, ik geef je niets meer’. Nu doen we maar wat met z’n allen en worden we door schade en schande wijs. En dat is dus voor sommigen fataal. 
  2. Drugs kopen. Meestal krijg ik van vrienden iets toegestopt, die gaan allemaal naar dezelfde dealer. Deze vriendelijke man (woont op een boerderij, ver van onze feestjes) test zijn spulletjes en is tegen coke (ja echt waar, een dealer die anti coke is, hoe grappig). Afgelopen zomer bestelde een vriendin van mij voor het eerst coke. Na een half uurtje werd ze gebeld dat er iemand in haar straat klaar stond. Toen mevrouw opgetut en al (ze was klaar voor een feestje) de straat opliep stond daar een groepje hangkiddo’s die naar haar floten. ‘Dat zal hem wel zijn’ dacht ze nog. ‘Hai’  zei ze. ‘Hé lekker ding’ zeiden de jongens. ‘Uhm..hadden wij niet afgesproken?’ vroeg ze. ‘Met jou wil ik zeker wel afspreken’ zei één van de jongens. Ze keek hem glazig aan totdat ze aan de overkant van de straat een auto zag staan met iemand erin. Ah, daar was de dealer. Oeps. Zou het niet veel handiger zijn als je je snufjes en poedertjes gewoon in een winkel kan scoren? En dat die goede dealers die ook bestaan gewoon eerlijk hun geld kunnen verdienen?
    coca
  3. Stel dat er bij de apotheek geen bijsluiters worden meegeleverd. Wat voor een chaos zal het dan worden? Als je het daarmee vergelijkt is het eigenlijk nog een wonder dat er niet veel meer drugsdoden zijn gevallen. Hopelijk wordt het ooit gelegaliseerd en tot die tijd ben ik blij dat er op z’n minst nog zoiets bestaat als de Jellinek. Amen. En dank ADE. Tot volgend jaar. Hopelijk dan zonder doden. Maar met net zoveel feest.

Wat: drugs
Waar: overal maar vooral in het mondje en de neus
Waarom: drugs is soms echt wel leuk
Website: jellinek.nl

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top