OURGROUND
No Comments

Lekker wakker worden met ‘The Morning’

Maandagochtend super enthousiast opstaan omdat je zin hebt in de ochtend. Eigenlijk kon je die avond ervoor niet slapen. Want jottum, morgen is het maandag! Tja, dit is natuurlijk fictie met een dikke vette F. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Ik werd namelijk uitgenodigd om op maandagochtend naar food spektakel ‘The Morning’ te gaan. Een bijzondere ochtend met een 3-gangen ontbijt menu zoals je dat in een sterrenrestaurant kan verwachten. Dat het eten zo goed is, had ik eigenlijk wel verwacht. ‘The Morning’ komt namelijk uit de koker van Edwin Sander. Edwin Sander noemt zichzelf een Food Creativ. En een creatief met food dat is hij zeker! Hij is afgestudeerd aan de prestigieuze Sterklas Academy, winnaar van de Nederlandse kampioenschappen SVH Koks 2012, was kok bij Ciel Bleu, werd uitgeroepen tot Talent van de Toekomst en zet nu bijzonder innovatieve foodconcepten en pop-up diners neer, zoals dus ‘The Morning’. En dat doet hij niet alleen: voor ‘The Morning’ heeft hij de handen ineengeslagen met niemand minder dan Granola Gangsters.

 

Het decor van deze bijzondere ochtend was the Hoxton, één van mijn favo hotels in Amsterdam. We begonnen het ontbijt met een boekweit- en kardamonbowl met ‘de hand van buddha’ (een citrusachtige vrucht) en miso ijs. Niet bepaald mijn doorsnee havermout prutje wat ik in de ochtend weg slobber, to be honest. Het gerecht was zowel zuur, fris als romig. Een bijzondere combi die ze me elke ochtend wel mogen voorschotelen. No problem at all. Ook de tweede gang stelde totaal niet teleur: shakshuka met limoenblad, winterpostelein, kimchi en zuurdesem crostini. Shakshuka was al mijn nieuwe verslaving, maar de combi van kimchi, winterpostelein en de tomaten had ik nog nooit op deze manier geproefd. En als je denkt dat dit het was, think again. Het ontbijt, want ja mensen we hebben het nog steeds over een ontbijt, eindigde met een trio van chocolade. Drie verrukkelijke bonbons met elk een totaal verschillende smaak. Oftewel: chocolate heaven.

 


Denk je: dit wil ik ook? Snap ik. Nou: goed nieuws want zijn volgende pop-up event komt eraan en wel aanstaande zondag. Wederom drie-gangen en de locatie is ook weer top: Zoku. Snel dus je kaartje claimen want er is beperkt plek: https://www.facebook.com/events/1230232453724492/

Foto’s door Lily Heaton

Tagged with:
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top