OURGROUND
No Comments

Lekker weg bij ‘In de Buurt’

Het Leidseplein: Ach ja, wie is hier niet nachtelijk opgegroeid? Meer dronken dan nuchter natuurlijk. Van gallen in de Kleine tot leuk doen in Social. Van borrelen bij de Lux tot vrijdagavond doorzakken in de Players. Alle fases zijn de revue gepasseerd. Sinds kort beginnen mijn avonden op het Leidse bij Restaurant ‘In de buurt’.

Deze topper is te vinden naast de Kleine Bastille. Het lijkt op het eerste gezicht misschien een buurtzaak, maar pas op.
Als je hier eenmaal gegeten hebt, wil je terugkomen.hinda gin
Bij binnenkomst word je meteen verwelkomd aan de bar.  De barmannen shaken binnen no time een cocktail voor je. De Porn Star Martini is hier mijn favoriet. Je kan natuurlijk ook een Gin Tonic bestellen, er zijn meer dan zeven soorten!


Nadat we de kaart hebben bekeken, beginnen m’n vriendinnen en ik met een mini-burger. Deze burger bite met truffelmayo en Parmezaanse kaas is sappig en goed op smaak. Dit smaakt duidelijk naar meer.

Als hoofd gaan we voor de Thomahawk steak, aangeraden door de bediening. Begonnen als ‘Week special’, maar hij viel zo goed in de smaak dat het vast op de kaart staat. Voor nu althans, want de kaart wisselt geregeld. En geloof mij, dit spektakel wil je niet missen.
Deze week special is voor 2 personen; het is een groot, gegrild stuk rundvlees aan een groot dinosaurus bot van 1,2 kg. Een geweldige portie.

Schermafbeelding 2015-09-29 om 22.24.12

De frietjes die erbij komen zijn knapperig en vinden gretig aftrek bij m’n vriendinnen, terwijl ik het even niet meer op krijg. Ik had stiekem ook al mijn oog laten vallen op de Oreo cheesecake.. Jawel, mijn twee fav’s in een dessert. Does it get any better?
Als de avond valt drinken we onze koffie’s op aan de gracht waar de avond valt, en wij er heerlijk bij zitten onder de heaters.


In de buurt is laatst door Catch52 uitgeroepen tot een van de parels van het Leidseplein en ik moet hen helemaal gelijk geven. Het is een eetcafe plus formule. Goede gouden klassiekers en verfrissende gerechten met een twist waar over na is gedacht. Het eten wordt met passie en liefde gemaakt, en dat proef je.

Waar: Bij jou in de buurt
Waarom: Eten is weten
Website: www.indebuurt-amsterdam.nl 

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top