OURGROUND
1 Comment

Leve Lavinia!

Soms vind je zó’n glimmend pareltje dat je erdoor wordt verblind. Dit gebeurde mij afgelopen zaterdag. Ik kwam net terug van een weekje luieren en kuieren in Afrika. Goed gebronsd, gemutst en uitgerust werd ik een beetje overweldigd door de drukte van de stad. Dus besloot ik er ‘s ochtends lekker in mijn remi tussenuit te knijpen. Met het Parool onder de arm liep ik de deur uit, vastbesloten deze dag weer verliefd te worden op Amsterdam.

Een paar minuten later was ik tot over mijn oren hoteldebotel. Op slechts een steenworp afstand van mijn casita in het spiegelkwartier was er in de tijd dat ik weg was een parel van vanjewelste uit de grond gestampt: Lavinia.

Je bent hier als food-lover absoluut aan het juiste adres. Mijn oog viel direct op een glimmende vitrine, goed gevuld met o.a. zoete aardappelkoekjes, verse tahine en guacamole, pistache en linzen salade. Deze dagelijks wisselende gerechtjes vormen ‘het buffet’, zodat je zelf je bordje kan samenstellen. Een breed scala aan sap, thee en zoetigheid maken het assortiment to-die for. 

Lavinia stilt niet alleen de honger naar een verantwoorde maaltijd, maar ook naar hebbedingetjes, variërend van kokos-scrub, handgemaakte kettingen en allerhande schalen en potten. Persoonlijk vind ik het prettig dat deze snuisterijen niet de overhand hebben maar op een natuurlijke manier de winkel tot een gezellig doch hip rovershol maken. Want conceptstores waar je een bakkie kunt drinken hebben we immers al genoeg in de stad.

Stralend liep ik de deur uit, mijn dag kon niet meer stuk. Want inderdaad, liefde gaat door de maag.

Wat: verantwoorde happen en hebbedingen
Waar: Kerkstraat 176, centrum
Waarom: liefde gaat door de maag
Website: facebook.com/ilovelavinia

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top