OURGROUND
No Comments

Liquid dinner bij Dvars

Dat we niet vies zijn van goede cocktails bleek al eerder tijdens ons bakkie met de Amsterdamse cocktailheld Dicky. Een cocktail tasting bij Dvars konden we daarom niet aan onze neus voorbij laten gaan. Samen met Sophie ben ik gaan fijnproeven. Eerlijk is eerlijk, het bestaan van deze bar (gevestigd in de oude Arc) was ons onbekend. Want als echte Amsterdammer ontwijk ik normaal gesproken behendig het toeristische centrum. Maar op de Reguliersdwars zijn de laatste tijd meerdere leuke nieuwe tenten geopend.

Dvars doet ons on-Amsterdams aan. Dit komt vooral door de internationale bediening, de Engelstalige kaart en het moderne interieur. We nemen plaats aan de bar, zodat we we het magische spel van de cocktailshaker goed kunnen aanschouwen. Andrew Nicholls, die eerder werkte bij Vesper en bij HQ Lovefood, is trotse eigenaar van de bar. De belangrijkste ingrediënten voor een goede cocktail? Geschoold personeel en seizoensproducten. En dat proef je! Tijdens de avond slooft de beste man zich voor ons uit en worden we volledig in de watten gelegd.

Onze absolute favoriet is de Cardamon & Vanilla Gin Fizz (Gin, limoensap, vanille-room, kaneel, eiwit en soda water). Een lobbige substantie wat qua smaak iets weg heeft van een scroppino. Ook heel bijzonder waren de warme cocktails met rum. De Warm White Russion doet niet af aan een regular koffie verkeerd en bij de Hot buttered rum lijkt het net alsof je braaf aan een kopje thee nipt. Omdat het ons al licht naar het hoofd begint te stijgen, wordt het hoog tijd om wat van de food-kaart te proberen. We testen de mini-burgers, homemade fries, bitterballen en Salt ‘n pepper Squid. Prima happen om te voorkomen dat je van je barkruk valt na vier cocktails maar niet de reden om naar Dvars te gaan. Hier kom je voor de cocktails, daar zijn ze bij Dvars niet wars van. En ze veranderen met de seizoenen mee, dus genoeg reden om terug te komen!

Wat: Dvars, cocktailbar
Waar: Reguliersdwarsstraat 44, centrum
Waarom: elk seizoen weer andere cocktails
Website: dvars.nl en facebook.com/BarDvars

About the author:
Has 38 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top