OURGROUND
No Comments

Look on the Prideside

image (1)Ik sta op, trek mijn roze ondergoed aan en smeer wat glitters boven mijn ogen. Ik twijfel om mijn zwarte latex legging uit de kast te trekken, maar ik besluit op het laatste moment toch voor een wat meer casual zwarte spijkerbroek te gaan. Ik help heel hartelijk een tachtig-plusser haar met toeters en bellen versierde rollator over een stoepje te tillen en spring op mijn fiets. Vandaag is de dag. Mijn vuurdoop in de wondere wereld genaamd de Gay Pride. Dankzij Royal FloraHolland mag ik vandaag lallend en zingend vanaf een boot de hashtag #shareyourlovewithflowers met omstanders delen. Aloha, ik ben er klaar voor. Kom maar op met die liefde!
Dit alles ga ik beleven met niemand minder dan mijn broertje, aka King Philly, voor vandaag. Samen met hem en velen anderen sta ik op voor de liefde. Wij vieren feest om de vrijheid en diversiteit van de mens te vieren. Voor mijn ogen opent zich een hele nieuwe wereld en wat voor een wereld. Naakte, met glitter bedekte mannen en vrouwen helpen ons op het dek van de met bloemen overgoten boot. Een held van Royal FloraHolland zweept ons op om vrolijk en guitig te lachen. Met een biertje en een wijntje in de hand oefenen we voordat we de grachten daadwerkelijk onveilig gaan maken.

 

Schermafbeelding 2016-08-10 om 09.07.29Terwijl ik mijn moeder nog hoor zeggen dat we toegeven aan angst in plaats van liefde als we op deze mooie dag teveel aan eventuele aanslagen zouden denken, check ik toch nog even de crowd op verdachte figuren. Tussen de blote borsten, tepelklemmen en de prachtige HEMA-worsten en -tompoezenshirts zie ik weinig dat er niet hoort te zijn. Tot ik een mollige vrouw met een roze pruik verdacht in haar drollenvanger zie graaien (red. drollenvanger staat voor een ruime losse broek met een laag kruis, zo eentje waar je een kind in zou kunnen krijgen zonder dat iemand het merkt). Ik kijk geschokt naar haar “ik trek een pistool”-move en zing bijna “don’t rain on my parade!”, wanneer ik zie dat er een bloem tevoorschijn komt. Opgelucht doe ik met trillende handjes de cupidab en trek mijn eigen bloem tevoorschijn. Vandaag schieten er enkel bloemen uit onze handen uit liefde voor de mensen om ons heen. En daar kan geen haatzaaier tegenop. Cheers!
Processed with VSCO with p5 preset

Catherina is here to stay! Na haar ode aan Amsterdam is onze nieuwe OURGROUND telg over haar passie ‘vreten’ gaan pennen en schreef ze de mega hit: de Amsterdamse superficial succesformule. Ze schrijft met een gezonde dosis liefde en toewijding, voor OURGROUND maar ook op haar eigen blog. We willen MEER MEER MEER van dit soort vertier! Catherina Go Go Go!

 

Wat: Look on the prideside!
Waar: Amsterdamse gay pride
Waarom: #shareyourlovewithflowers
Website: https://www.royalfloraholland.com/nl/

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top