OURGROUND
1 Comment

Lowlands: verliefd op verderf

Muziek, vier nachten naar de getver, snoepen tot je erbij neervalt en munten schieten alsof je Donald fucking Trump zelf bent. Lowlands: zo’n tachtig uur lang jezelf de afgrond in feesten onder het genot van de aller beste muziek en de allerleukste mensen.

 

 

 

Vuurdoop
In mijn stoutste dromen had ik niet kunnen geloven dat ik een gratis kaartjes voor mijn eerste Lowlands zou krijgen. Hatsaa, stoute dromen zijn nog leuker wanneer zij realiteit worden en zo zat ik glimmend van enthousiasme en met een pretbek opeens in de trein richting Biddinghuizen. Mijn plus one en ik super sletterig- en festival gekleed, een onderbroek vol met snoepgoed en een yogamat om op te tukken. Oja, en de handen vol gekladderd met artiesten waar we onze string naartoe konden vliegeren.

 

Tentje prop
Eenmaal aangekomen bleek dat we een kleine inschattingsfout hadden gemaakt. Er waren zo’n vijftigduizend mensen meer op de camping dan we verwacht hadden en het laatst beschikbare plekje was in de vuilniscontainer. Gelukkig bleek al snel dat het publiek op Lowlands een groot samenhorigheidsgevoel kent en voordat we het wisten werden we als ware sardientjes tussen een kluitje tenten gepropt. Hoewel je met een drone waarschijnlijk had gedacht dat je boven een vluchtelingenkamp cirkelde, leek niemand zich te bekommeren om de barre omstandigheden. Met zijn vijftigen op de Dixie, met zijn honderden onder een douche, het mocht de pret niet drukken.

 

Ter adoptie
Terwijl we de nodige muziek ons gehoor al hadden laten beschadigen, kwamen we langzaam dichter bij onze eerste nachtelijke Lowlands experience. Heel geleidelijk ging de boel over van artistiek en ‘rustig-aan-de-heupen-bewegen’, naar ‘grote-ogen-en-lekker-stampen’. Aangezien mijn vriendin al vrij snel voor onze blubbertent koos samen met haar lover, moest ik op zoek naar nieuwe maten. Zoeken bleek echter niet nodig. Binnen nog geen dertig seconden werd ik geadopteerd door een dreamteam. Nooit eerder werd ik zo warm onthaald en voelde ik me zo geliefd als in de buik van deze moederkloek. Voor het eerst begreep ik waarom er vrije geesten zijn die al twintig jaar in hun eentje Lowlands onveilig maken. Zonder enig documentje of vreemde transactie vind je er een pleeggezin waar je haast meer jezelf kan zijn dan binnen je werkelijke sociale bubbel.

 

Lowlands lang liefde
En dan heb ik het nog niet eens over de mogelijkheden op het gebied van extatische liefde. De eerste avond woonde al de helft van single Lowlandsgangers samen op de camping. De tweede avond ging vijfenzeventig procent als Siamese tweeling door het leven en de laatste dag reed zeker tachtig procent samen in de file terug naar het echte leven. Wat de houdbaarheidsdatum van een Lowlands lover precies is weet ik niet, maar ik heb in ieder geval met honderdprocent zekerheid de lekkerste aan de haak geslagen.

 

Lowlands is voor iedereen
Wat is er tot slot zo mooi aan de programmering van Lowlands? De diversiteit. Van Momford and Sons, Alt-J, en Sampha naar The Bloody Beatroots. Lowlands heeft het allemaal. Hard raven, mee wiegen of helemaal uit je plaat gaan bij je favoriete tienerzangeres. Zelfs in de stromende regen zie je hier geen sombere gezichten. Mijn absolute favoriet? Casa Bacardi. Niet omdat ik nou zo bijster vrolijk word van Bacardi, wel omdat de Haciënda bomvol gezellige mensen stond en de muziek er om te huilen zo goed was.

 

Overlevingskans 0 procent
Okay, wanneer je eenmaal terug bent in je Amsterdamse habitat, kom je erachter dat je al je levensenergie in Biddinghuizen hebt laten liggen. Maar ach, wie wil er nou niet in totale euforie ten onder gaan? Volgend jaar weer, zonder twijfel!

About the author:
Has 64 Articles

Uiteraard is dit schrijfsel weer uit de pen van Catherina gekomen! Na haar ode aan Amsterdam is onze nieuwe OURGROUND telg over haar passie ‘vreten’ gaan pennen en schreef ze de mega hit: de Amsterdamse superficial succesformule. Ze schrijft met een gezonde dosis liefde en toewijding, voor OURGROUND maar ook op haar eigen blog: www.thewritersblog.com. We zijn blij en vereerd met deze top aanwinst in het team!

1 COMMENT
  1. Eva

    Lief mooi meisje ontdekt Lowlands, super leuk! ?

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top