OURGROUND
No Comments

Last minute Lowlands perikelen!

summer-of-love

Pas zeven was ik toen ik met mijn moeder en haar vriendinnen mee mocht naar een festival.  Ik was helemaal in mijn nopjes: een weekend lang in een tent slapen en samen met mijn coole moeder en haar vriendinnen dansen en genieten van bandjes. Ik heb er nog kristalheldere herinneringen aan want het was fantastisch! Ik mocht make-up op van haar vriendinnen, ik was mijn onderbroeken vergeten in te pakken dus ik leende hun strings (ja toen vergat ik al van alles) en er waren zelfs kermisattracties op het festival. Ik voelde me geen kind maar een volwaardig lid van deze festival-posse van hippies. Niks vroeg naar bed zoals een jong meisje betaamt, maar tot laat in de avond dansen tijdens de eerste editie van ALLEREERSTE Lowlands. Tot ik niet meer kon en mijn moeder mij naar mijn luchtbed moest dragen. Dit weekend is het weer zo ver, alleen draagt niet mijn moeder maar hopelijk een blonde Adonis mij naar mijn luchtbed. Want mensen we mogen weer!: Het is tijd voor Lowlands!

Officieel begint het festival vandaag, maar gisteren ben ik al vertrokken want ik moet een perfecte campingplek. Waar die perfecte plek is verschilt elk jaar omdat de Lowmap telkens wordt aangepast. Hierbij mijn tips: zoek een plek waar je lang schaduw hebt, niet te dicht bij de 24-uurs tent en wel dichtbij een 24 uurs douche. Heb je geen tent, geen luchtbed en geen condooms? Check dan vooral deze last-minute lowlands service: Psssh.nl. Nog een ding: je gaat nat worden. Hopelijk alleen je poes, maar de kans is groot dat het ook gaat regenen. En niet miemelen dat het er niet uit ziet, maar fiks een poncho en laarzen. Ook is er een dikke kans dat je wakker gaat worden met een droge bek a la de Sahara en een hoofd dat zo hard bonst dat je denkt dat je net een paar klappen hebt gehad van Mohammed Ali. Ook hier kan je jezelf op voorbereiden: alcohol (direct weer beginnen verzacht), pijnstillers (pretty obvious), kokoswater (hydrateert beter dan water), komkommers (ook hier zit lekker veel vocht in) en de koppen van je mega brakke campinggenoten (gedeelde smart is halve smart ofzo?) kunnen de pijn verzachten.

lowlands OURGROUND

Bijna vergeet ik het belangrijkste: De acts! Nondeju wat is de line-up is weer goed! Hopelijk red ik minimaal één keer de Tai Chi les om 10.30. Verder ben ik zeker hier te vinden: Vandaag om 13:30 gaan we naar de Glass Animals: lekker warm draaien op de zwoele Indie Pop. Daarna snel rennen naar Sam Smith voor mierzoete soulmuziek vanaf 13:55 bij het Grolsch podium. Dan even rust of  misschien een powernap als je donderdagnacht ook hard bent gegaan.  Om 19.30 moet je weer klaar staan voor een marathon aan elektronische muziek met R&B, want  Flume, Disclosure en Duke Dumont volgen elkaar op! 

Dag 2. Niet te missen: XXYYXX, Stromae, James Holden, Chet Faker en The Acid. Helaas pindakaas zijn de twee laatsten nagenoeg tegelijkertijd geprogrammeerd. Succes met kiezen! Hopelijk kan je zondag nog op je benen staan want ook op deze dag zijn er weer toppers in de aanbieding: Inc., Typhoon, Dark Sky en Cashmere Cat. En daarna? Daarna mag iemand me komen opvegen. Save the best for last: Heb je maandag nog niet vrij genomen dan hierbij het advies om dat vooral te doen. Enjoy! En onthoud: zonder hoesje niet in het poesje.

Wat: Lowlands
Waar: Biddinghuizen..Verlaten we dan Amsterdam? Whoepsie ja!
Waarom: omdat het fantastisch is met een dikke line-up en garantie tot nat worden! 
Website: lowlands.nl

Tagged with: , , ,
About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top