OURGROUND
No Comments

Lunchen in Noord gestoord

Noord gestoord noemen we het allemaal. En sommige mensen gaan zelfs zo ver dat ze er niet dood gevonden willen worden. Denkfout! Want er is meer dan de buurt en hilarische taferelen die we van Geer & Goor wel kennen. Zelf ben ik iedere dag in Noord te vinden omdat ik er werk. En dat is heel wat voor iemand die merendeel van haar tijd in eigen buurt besteedt. Dus ja, de intro was ook wel voor mij van toepassing. Maar al snel stond ik iedere dag met fiets op de pont. De PONT ja, niet het pontje. Want voor de bewoners van Amsterdam Noord is dit hun lifeline heb ik mij laten vertellen. Amsterdam Noord laat mij inmiddels glimlachen; want er zijn hier zo veel fijne plekken te ontdekken. Keertje proberen? Hierbij een paar goede lunchplekken die mij blij maken.

De Soepboer Amsterdam NoordDe soepboer, Van der Pekstraat 93
Hier kom ik heel vaak voor een verantwoorde lunch. De soepen staan altijd vrolijk op het vuur te pruttelen en zijn super vers! De kaart is aangepast op het seizoen dus daarom altijd verschillend. Mijn favorieten zijn de Toscaanse herderssoep of Franse linzensoep. En als ik een keer geen zin heb in liquid lunch hebben ze heerlijk huisgebakken brood met makreelmousse en toe Egerdiner (een hele lekkere notentaart). Meenemen kan, maar haastige types kunnen dan beter van te voren even bellen en bestellen anders moet je soms even wachten
.

 

 

Jacques Jour Amsterdam NoordJacques Jour, Meidoornweg 2
Voor de ‘aangeklede’ lunch kun je heel goed bij Jacques Jour terecht. Hier huist ‘s avonds Café Modern. Waarom ze het een andere naam overdag geven begrijp ik niet helemaal maar er zal wel een reden voor zijn! Hier ben ik een keer gaan lunchen toen mijn moeder langs kwam. Na een tour d’office zijn we eerst neergestreken op het terras om vervolgens toch maar naar binnen te gaan. Het terras is namelijk niet heel erg gezellig en het uitzicht nog iets te veel ‘Noord’. De gerechten daarentegen zijn bijzonder lekker en vers. Een glas wijn erbij en je waant je eerder in Normandië dan in Amsterdam Noord.

 

 

Waargenoegen Amsterdam NoordWaargenoegen, Papaverweg 46
Dit pareltje heb ik al eerder aangehaald toen ik over de buren van Dijk en Ko schreef. Afgelopen weekend ben ik hier weer even langs gegaan. Die verdomde tosties van Thaïs (eigenaresse) zijn echt legendarisch lekker, niet te doen. Maar ook de gezonde sapjes, appeltaart en brownies zijn niet te versmaden. Hier kom je tevens aan je superfood-trekken. Combineer het met een bezoekje aan Neef Louis en van Dijk en Ko!

Wat: lunchen in Noord gestoord
Waar: aan de overkant van het IJ
Waarom: dit stadsdeel moet je deze zomer ontdekken
Website: Noord Gestoord

 

 

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top