OURGROUND
No Comments

Magneet Festival

MagneetTreurig leg ik mijn telefoon weg. Mijn hele timeline staat vol met mensen die naar Burning Man zijn gegaan en ik was daar duidelijk niet. We kunnen wel klagen dat het ironisch is dat de bezoekers allemaal yuppen zijn die bakken met geld uitgeven en in de woestijn doen of er geen economie bestaat. Dat deze mensen dan eindelijk hun pure zelf denken te kunnen vinden en terug in Nederland weer netjes naar hun Zuidas baan met bijbehorend kostuum gaan. Vast allemaal waar. Maar man, man, man wat had ik er toch graag bij willen zijn. Dat is dus niet gelukt, maar wees niet getreurd want ik weet een goede vervanging: Magneet.

 

Wie dacht dat het festivalseizoen voorbij was heeft het mis: Magneet strijkt nog neer in Amsterdam van vrijdag t/m zondag. Aan een zandvlakte aan de A10 wel te verstaan. Verwacht een bont gezelschap van allerlei kleine podia waar je kan genieten van muziek, theater, experimentele bouwwerken en allerlei soorten kunst. Het festival kenmerkt zich door vooral podium te bieden aan de relatief onbekende artiesten en de eigen bezoekers. Die kunnen via het co-creatie-internetplatform hun eigen creatieve ideeën indienen. Daarmee is dus de mogelijkheid gecreëerd om zelf inhoud aan het festival te geven. Komen is hier dus ook meedoen! “No spectators, only participators”, is dan ook altijd de ‘Magneetfilosofie’ geweest.

Screen Shot 2016-09-08 at 13.14.42

En heb jij de behoefte om eindelijk jezelf te zijn, kom dan mee dansen tijdens onze Ecstatic Dance set van Ohm Y Lou op zaterdagavond in de Roze keet. Ecstatic Danse is de ultieme dansreis waarbij je dichter tot jezelf komt terwijl het zweet onder je oksels klotst en je met je blote voeten in het zand staat. Praten wordt niet getolereerd. Je bent op jezelf, je mede Ecstatic Dansers, de percussionist en de muziek van de DJ aangewezen. In het begin kan dit best onwennig zijn. Die ene hand in de lucht pompen zoals je in menig club doet, is opeens niet meer zo’n succes. Maar naarmate de beats per minute verhogen, de tribal house het wint van alle gedachtes die normaal gesproken door je hoofd spoken en je steeds meer in jezelf keert zal je merken dat ook jij je pure zelf kan zijn. Gewoon hier in Amsterdam. Daar is geen duur ticket naar de US, geen dure caravan en geen bezoek aan Burning Man voor nodig.

 

Wat: Magneet festival
Waar: oostpunt, IJdijk 10, Amsterdam-Oost
Waarom: omdat je hier zelf mee kan creëeren, volledig tot jezelf komt en het einde van het festivalseizoen nu toch echt nadert!
Website: magneetfestival.nl

Tagged with:
About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top