OURGROUND
No Comments

Marc doe maar wat lekkers!


Een traiteur en proeflokaal in één in het hart van De Pijp. Als je binnenstapt bij Le Salonard dan waan je je in een andere wereld. Het doet me denken aan de Franse en Italiaanse markten die ik graag bezoek tijdens mijn vakanties. Urenlang kan ik daar rondkijken en bij elke kraam lokale lekkernijen proeven. Dit resulteert vaak in een volgepakte achterbak met kilozakken risotto, gedroogde worst, flessen olijfolie, wijn en kazen. Voor de wintertijd ingaat zijn we meestal door onze voorraad heen. Een kleine vreugdesprong deed ik dan ook toen ik tot deze ontdekking kwam.

Le Salonard is anders dan de meeste traiteurs. Op maar een paar vierkante meters staat hun gigantische aanbod uitgestald. Kwaliteit boven kwantiteit zou je denken, maar hier bewijzen ze dat beide prima hand in hand kunnen gaan. Buiten de zaken die je van een traiteur met Franse naam mag verwachten: weglopende overheerlijke stinkkaas, charcuterie en quiches, worden er ook broodjes verkocht. De broodjes worden royaal belegd (daar houd ik wel van) met de producten uit de winkel. Je kunt ze zelf samenstellen maar ze hebben ook wat suggesties voor je.  En die suggesties komen niet zomaar ergens vandaag, want sommige zijn vernoemd naar vaste klanten. Zo kun je gaan voor “Marc doe maar wat lekkers!” omdat Marc iedere dag wat anders wilt. Automatisch ga je bedenken wat voor vent Marc is. Sympathiek toch? Ik voel nu wel een kleine uitdaging opkomen om ons eigen broodje op de kaart te krijgen. Broodje OURGROUND, iets met Old Amsterdam lijkt me wel wat!

Wat: Le Salonard
Waar: Eerste van der Helststraat 21
Waarom: wie wil er nu niet een vermelding op de menukaart?
Website: lesalonard.com

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top