OURGROUND
No Comments

Me Naam (is) Naan

Als Thailandlover ben ik altijd op zoek naar een plek in onze stad om met mijn mond vol en ogen dicht even weg te dromen naar mijn lievelings vakantiebestemming. Dan beeld ik me in dat ik in een hangmat lig op een Thais eilandje met uitzicht op de blauwe zee en wapperende palmbomen. Slurpend aan een verse coconutshake en luisterend naar foute reggae-deuntjes. Met als meest prangende vraag voor die dag of ik nu een massage zal nemen of toch eerst een Pad Thai bestel. Godverdikkie wat een leven…

Als het je lukt mij tot zo’n Thaise dagdroom te laten afdwalen, heb je het goed gedaan. En laatst gebeurde dat. Bij een van de velen Thaise restaurantjes die onze stad rijk is. Maar deze kende ik nog niet. Het begon goed, want bij binnenkomst werden we (zonder te reserveren) hartelijk ontvangen. Het was druk maar we krijgen toch met een brede vriendelijke lach een tafel toegewezen. Me Naam Naan is een klein, knus restaurantje met houten interieur en olifantjes aan de muur in de Nieuwmarktbuurt. Het personeel is Thais, zeer beleefd en gekleed in traditionele kleding. Dat brengt mij al in de stemming.

Dan het eten. Als twijfelkont kun je mij maar beter niet laten kiezen en dus gingen we voor een menu voor meerdere personen met veel verschillende gerechten. Vooraf kregen we een Tom Kha Kai die mij in gedachten al in het vliegtuig naar Bangkok liet stappen. Zo smaakvol en precies zoals ik deze pittige kippensoep met kokosmelk ook aan de andere kant van de wereld heb gegeten. Met grote stukken citroengras, gemberwortel en thaise basilicum die je beter niet opeet maar wel de intense smaak geven. Daarna een schotel met diverse Thaise hapjes zoals vis- en maiskoekjes en saté van beef en kip. Als hoofd kregen we verschillende soorten “cully en leist”. Met name de Phanaeng Curry met biefstuk en kokosmelk en de Nua Phad Baikaphrau met rundvlees, verse pepers, uien en Thaise basilicum waren top. Als mijn tafelgenoten niet mijn collega’s betroffen had ik het bord afgelikt. Toe kregen we koffie met Thaise Brandy, die later rijkelijk werd bijgevuld. Pas toen ik mezelf naar buiten rolde besefte ik niet in Pai maar in Amsterdam te zijn. 

Het is helaas niet zo goedkoop als bij een Thais straattentje maar je krijgt grote porties die je kunt delen en voor 20 euro heb je al een driegangen (theater)menu. En de kwaliteit is super. De smaken zijn zo authentiek Thais en de service zo vriendelijk dat ik me werkelijk toerist in eigen stad voelde. En dat is dan wel weer een goedkope vakantie. Kop koen kha Me Naam Naan. Enige nadeel: voor de wijnen moet je hier niet zijn (net als in Thailand eigenlijk) maar een Singha of Chang biertje kunnen de pittige smaken ook prima afblussen.

Wat: Me Naam Naan, Thais restaurant
Waar: Koningsstraat 29, centrum
Waarom: voor een smaakvol retourtje Bangkok
Website: menaamnaan.nl

About the author:
Has 38 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top