OURGROUND
No Comments

Vlees keuren bij Meat West

Als ik buiten de deur ga eten heb ik twee opties. Ik ga ‘uit eten’ waarbij ik voor minimaal drie gangen à la carte kies. Of ik ga ‘een hapje eten’, dat is meestal wat makkelijker; pizzaatje of een hamburger in één van de vele hippe burgertenten die Amsterdam rijk is.

Amsterdam Meat WestMeat West de HallenMeat West Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 


Laatst stapte ik binnen bij Meat West, een restaurant die onder de categorie ‘uit eten’ valt. Dit restaurant is gevestigd in de Hallen, een plek die bij OURGROUND bekend staat als overrated. De ingang zit aan het Bellamyplein en we worden vriendelijk ontvangen. Na een aperitief op het terras nemen we plaats aan één van ronde tafels. Het interieur is strak met zwarte accenten en wit tafellinnen. Ik krijg het gevoel dat ik in een andere stad zou kunnen zijn door de internationale ambiance en daar houd ik wel van. Meat West zou ik aanraden als je met een wat groter gezelschap bent of een zakelijk diner hebt want het is ruim opgezet, met z’n tweetjes verzuip je een beetje in de grote hal.

Op aanraden van de restaurantmanager kiezen we voor de gerookte picanha met miso, wortel, vanille, shii-take en lamsoor. Picanha is een stuk vlees dat niet echt bekend is maar wel heel smaakvol kan ik je vertellen. Daarnaast krijgen we een stukje Oosters buikspek met komkommer, wortel, sesam en ras el hanout. Buikspek klinkt mij niet al te best in oren. Direct zie ik dat biggenvlees mijn buik vergezellen. Het gerecht is Oosters gekruid en ondanks mijn twijfels vooraf meer dan de moeite waard. De wijn die we erbij drinken is een vettige witte wijn. Want, zo laten we ons uitleggen, dat gaat goed met vlees.

Meat West de foodhallenMeat WestAmsterdam Meat West 2

 

 

 

 

 

 


En dat vlees blijft doorkomen, want de dry-aged entrecote en rib-eye komen even later vergezeld door boerenfriet en seizoensgroenten. De bijgerechten zijn niet heel bijzonder maar het vlees is echt goed bereid. Het vleesmes glijdt door de stukken zonder enige kracht uit te oefenen en het vlees smelt op mijn tong. Het dessert gaat er nog met moeite in. Gelukkig is de West side summer lekker fris met passievrucht, mango, kokos en ananas. Bij de gezouten karamel met framboos, olijfolie, witte chocolade en mille-feuille krijgen we een heerlijke cocktail.

De Foodhallen amsterdamMeat West is ’één van die restaurants waar je een keer gegeten moet hebben. De vriendelijke bediening, goede kwaliteit en fijne omgeving zorgen voor een heerlijke avond. Voor mij zorgt een avond ‘uit eten’ ervoor dat ik tot de nok gevuld naar huis ga en dat is gelukkig ook nu het geval. Ik ben blij dat ik op de fiets ben omdat dat de verbranding alvast gang helpt.

Wat: vlees kanen bij Meat West
Waar: Bellamyplein / Foodhallen
Waarom: een stuk vlees is goed voor je
Website: www.meatwest.nl

Tagged with: , , ,
About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top