OURGROUND
No Comments

Snoepen tussen de boeken

Anders zijn dan anderen, dromen over dingen die onmogelijk lijken. Daar houd ik van. Het doet een glimlach op mijn gezicht toveren. Waarom zeg ik dit? Omdat Mendo een plek is waar het dromen begint. Hier kan je je creatieve uitlaatklep wijd open zetten. Dromen in Amsterdam kan heel goed maar in deze boekenwinkel kan ik echt verdwijnen in de droom van elk boek dat hier verkocht wordt.

Ik noem het ook wel snoepen tussen de boeken. Echt om te smullen, al die mooie coffeetable boeken die daar liggen. Het fijne is dat het niet gebonden is aan geslacht, zowel man als vrouw kan hier zijn/haar geluk op. Roy, de eigenaar, laat zich inspireren door alles wat zijn creativiteit aanwakkert. Daarom vind je er ook een goeie mix. Reisboeken, eetboeken, muziekboeken, filmboeken, fashionboeken, noem het maar op. En weet je nou wat ik top vind. Het zijn over het algemeen fotoboeken. Klinkt misschien gek maar ik lees die boeken eigenlijk nooit. Ik ben van de plaatjes. Kleine teksten vind ik oké maar dan moet het wel interessant zijn. Heerlijk is het dan ook om naar deze winkel te gaan en lekker door een paar boeken te bladeren.

Twee gouden tips. Nummer 1: ga naar deze winkel als je een cadeau zoekt voor goede vriend of vriendin. De boeken zijn niet goedkoop, dus wees bereid hiervoor diep in je buidel te tasten. Nummer 2: naast je verheerlijken aan de boeken kan je dat ook hier aan het publiek. Deze winkel trekt namelijk mannelijk en vrouwelijk schoon en er zijn gespreksonderwerpen genoeg.

Als klein puntje heb ik eigenlijk alleen te zeggen dat ik best een koffie- of theetje zou kunnen drinken met mijn neus tussen de boeken. Dit zou de ultieme combinatie zijn. Desondanks is mijn boekenverslaving extra aangewakkerd door deze winkel. Boeken als Anton Corbijn – Star Trak, The Monocle guide en het nieuwe boek van fotograaf Rankin zijn echt het snoepen waard. Voor nu ga ik nog even dromen van een geldboom en als deze droom werkelijkheid wordt, is mijn eerste snoeperij bij Mendo.

Wat: Mendo
Waar: Berenstraat 11
Waarom: omdat we het meest genieten van snoepen
Website: Mendo.nl

About the author:
Has 13 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top