OURGROUND
No Comments

Meneer Nieges

IMG_4193

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: de opening van Restaurant “Meneer Nieges”. Want aan aandacht geen gebrek. Komt het door de originele naam? De fantastische plek? Of de mannen die erachter zitten? Uiteraard ben ik een kijkje gaan nemen. Ik vind het wel een beetje spannend want ‘nieges’  is  Jiddisch voor pech of ongeluk en ik ben stiekem een beetje bijgelovig.

IMG_4192

De plek is zo gaaf dat het te bizar voor woorden is dat het tot op heden nooit gelukt is om er een langere periode een leuke tent te runnen. Het uitzicht over het IJ is en blijft ontzettend mooi. De inrichting lijkt er daardoor wat minder aan toe te doen. Ook al zou er alleen maar een biljart en een spuuglelijke barkruk in staan: je blijft toch wel naar buiten turen. Maar ‘Meneer Nieges’ heeft zijn best gedaan en de inrichting is leuk zoals je op de foto’s kunt zien. Bij binnenkomst zie ik direct een heerlijk zithoekje met openhaard waardoor ik acuut zin krijg om hier op een winterse dag met de boyfriend en een kater neer te ploffen.

Over het eten kunnen we nog niet echt een oordeel vellen (we waren er voor een borrel) maar de verhalen zijn goed en dat zijn de borrelhappen ook. Daarvoor alleen al kom ik terug. En de gerechten op de menukaart zien er lekker uit en zonder poespas. De huiswijn smaakt na drie glazen nog steeds naar meer en de bediening is ook erg gezellig, attent en leuk en vooral niet arrogant (ik HAAT arrogante types in de horeca).

Meneer Nieges heeft mijn bijgeloof weggenomen want er is niks ongelukkigs aan deze heerlijke tent met prachtig uitzicht waar je heerlijk kunt borrelen en vast ook eten. Gewoon een tent die je wil hebben op die plek.IMG_4195

Wat: Meneer Nieges
Waar: Westerdokdijk 40 H
Website:Meneer Nieges

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top