OURGROUND
2 Comments

Met gierende banden naar restaurant Citroën

Twijfelend fiets ik de garage in (omhoog) om bij de eerste verdieping een korte pitstop te maken om op adem te komen. Vervolgens moet ik nog twee verdiepingen flink op de trappers staan. Maar eenmaal boven weet je direct dat je goed zit. Een mega grote industriële ruimte strekt zich uit met in het midden de keuken. Eigenaar Niels geeft enthousiast een hand. Dat was afgelopen week bij Volkskrant recensent Mac van Dinther wel anders. De eigenaren hadden namelijk nog geen trek in een recensie en stuurden hem weg. Aangezien OURGROUND nog niet herkend wordt kunnen ze ons ook niet wegsturen . Onze review krijgen ze dus wel.

Amsterdam restaurant citroen


De barbecue is net aangezet, waardoor de boel blauw staat. Niet echt lekker binnenkomen. Er hebben hier auto’s gestaan en dat merk je. De olie- en remsporen op de betonvloer zijn haast nog te zien. Ondanks het rauwe karakter doet de ruimte toch sfeervol aan. Dat komt door de roze stoelen aan de met roze linnen gedekte tafels. Ook de mooie groene bar met knusse verlichting zorgt voor een mooie en sfeervolle setting. Dat vind ik altijd knap bij dit soort initiatieven. Men weet vaak met minimale middelen een plek te creëren waar je als gast je welkom voelt. Een origineel detail is de trolley met likeuren erop uitgestald. Ik kies een tafel aan de raamzijde zodat ik een mooi uitzicht heb over het Stadionplein en het restaurant.

We krijgen een aperitief van citrusvruchten in brandewijn en wat brood met Lindenhof boter. Het drankje is verfrissend, die drinken we in rap tempo op want we willen snel op de wijn overgaan. Het is tenslotte donderdagavond. De menukaart is overzichtelijk: drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en drie desserts, die allen regelmatig wisselen. We bestellen de heilbot en het lamsvlees. Maar eerst krijgen we nog een “gezond groen shotje” met heel veel selderij, welke uit een oude wodkafles wordt geschonken en schijnbaar je spijsvertering op gang moet brengen. Niet een heel groot succes maar ach, het is groen dus zal wel goed zijn. We spoelen het snel weg met een glas wijn.

image-2015-05-25De bediening is amicaal en snel. Maar tegelijkertijd wat nonchalant. Dat merken we wanneer de vis op tafel wordt gezet met de vraag wie de Griet hadden besteld. Na het nemen van de eerste paar happen zijn we dit alweer vergeten. De smaken zijn in balans en de porties perfect: echt heel erg lekker. Als dessert gaan we voor de chocoladetaart en gekonfijte ananas met hangop. De chocoladetaart is wat mij betreft perfect: luchtig en puur. De rode vruchten siroop waarmee het bord is opgemaakt zorgt dat het bitter van de chocoladetaart in balans is. Kortom: met het eten zit het wel goed hier. Mijn verwachting was daar ook naar aangezien de eigenaren eerder succes hebben geboekt met Hotel de Goudfazant, Café Modern (beide in Amsterdam Noord gevestigd) en restaurant Lof.

Even terug naar het voorval met de Volkskrant recensent. Dat begrijp ik ergens wel. De olie ontbreekt namelijk nog in de machine. Citroën blijft een jaar in de garage aan het stadionplein gevestigd. Als je van plan bent om te gaan doe dat dan nu of in de zomer. Want zonder verwarming kan het nog wel eens koud worden daar binnen.

Wat: Restaurant Citroën
Waar: Stadionplein, oude Citroëngarage
Waarom: unieke locatie, potentiële hotspot
Website: citroënrestaurant.nl

About the author:
Has 71 Articles

2 COMMENTS
  1. Merel

    Goede recensie Soof! Ik heb er 2 weken geleden gegeten, zelfde ervaring Xx

    1. Sophie

      Thanks merel, goed om te horen!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top