OURGROUND
No Comments

Sinne: Mijn nieuwe lievelingsrestaurant

Ik heb dus een nieuw lievelingsrestaurant, en dat zeg ik niet vaak. Want zoals mijn vrienden en de Amsterdamse economie weten, geef ik graag een maandsalaris uit aan het eten buitensdeurs. Al is het maar een saté-kroket uit de muur. Concurrentie te over dus.

Maar goed, to the point. Het verjaardagsfeest van goede vriendin A. stond voor de deur. En nu moet je weten dat A. en ik verslaafd zijn aan dineren-deluxe. Twee keer per jaar zoeken we een over the top menukaart met dito wijnarrangement uit om daar onze smaakpapillen te laten linedancen. Je snapt dus ook dat haar verjaardagsfeest moest plaatsvinden in een restaurant van eenzelfde orde. Sinne it is.

Sinne1

We dineren twee weken na het uitkomen van de Michelin gids, waardoor Sinne tijdens ons bezoek met één welverdiende ster mag pronken. Geeft de avond ook weer wat extra cachet, vinden wij.  Als zeven koppig gezelschap worden we als prinsen en prinsessen onthaald. Koninklijk, maar toch met een zekere nuchterheid. Ze zijn door die ster gelukkig niet naast hun schoenen gaan lopen.

Sinne4

De keuken is Frans, met een mediterrane twist, zo vertelt de ober. Zijn andere fijne mededeling: een drie-gangenmenu kost €35. Ja mensen, vijfendertig euro. Het wordt alleen maar beter na een blik op de menukaart. Gerechten als Langoustine met groene curry, nori kroepoek en kaffirpoeder, knolselderij met 63 graden ei, truffel, hazelnoot en knolselderij van de BBQ en ravioli met pompoen en pecorino laten ons watertanden.

Sinne3

Alle gerechten kunnen als voor, tussen en hoofdgerecht worden gegeten. Echte service, naar mijn mening. De borden zijn verfijnd maar ook stoer opgemaakt, op verse truffel wordt niet beknibbeld en de portie grootte is precies goed. Hallelujah, deze mensen hebben het begrepen. En dit wordt nog eens extra duidelijk tijdens het desert: Sinne’s Snickers, chocolade ganache met gezouten karamel. Als witbroodje-met-pindakaas-en-hagelslag-lover is deze luxe versie de absolute hemel.

En om deze lofzang af te sluiten: zelden betere witte wijn gedronken. Amen.

Wat: een lofzang over mijn nieuwe lievelingsrestaurant
Waar: Restaurant Sinne
Waarom: daarom
Website: check hier hun menu

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top