OURGROUND
No Comments

Mijn meisjes

“Vak 410 laat je tieten zien!” Als Amsterdammer heb je deze strijdlustige kreet ongetwijfeld wel eens voorbij horen komen. Blijkbaar kan de gedachte aan een stel borsten een stadion vol mannen op de banken krijgen én ons aller Ajax naar de overwinning helpen. Het is maar een klein voorbeeld van de ongekende kracht van onze parmantige prammetjes.prammen

Natuurlijk worden onze vrouwelijk welvingen niet alleen ingezet voor sportdoeleinden. I will call you a big fat liar als je als vrouw beweert je memmen nog nooit te hebben ingezet voor, laten we zeggen, ‘the greater good.’

Mijn herinnering aan mijn allereerste boobflash mogelijkheid gaat terug naar de zomer van 2007. Ik was 14 lentes jong en net in mijn eerste A-cupje gegroeid, toen ik voor het eerst het Amsterdamse nachtleven in werd gesleurd door de vriendin van mijn oudere neef.

Een rasechte Amsterdamse uit Amsterdam-Noord (gestoord) die met haar 24 jaar een oude rot in het uitgaansvak was. Menig wc had zij ondergekotst en elke club of bar wist zij met haar ogen dicht te vinden. Met een bijbaantje als hotte barchick bij de toen nog hippe Sinners, was zij natuurlijk de ultieme party guide!

Aan het begin van de avond gaf zij mij slechts twee adviezen:

  1. Diamonds are a girl’s best friend.

Mocht je iemand binnen hengelen en hij wordt uiteindelijk je vriendje, vraag hem dan om diamanten. Relaties kunnen stukgaan, maar diamanten verliezen hun waarde niet.
Fair enough, the girl had a point.

  1. ALS JE EEN DRANKJE WILT, DAN LAAT JE GEWOON EFFE JE TIETEN AAN DE BARMAN ZIEN!

Ik schrijf dit met hoofdletters, aangezien dit met evenveel energie, enthousiasme en overtuiging werd verkondigd als hoe de voetbalsupporters hun Ajax aanmoedigden met de ‘Vak 410’ strijdkreet.

Bam! Ik was 14 jaar en schooled voor life.

Natuurlijk sta ik nu heus niet op de Albert Cuyp mijn boobies te flashen in ruil voor een paar peren, maar ik gooi mijn goodies op genuanceerde wijze heus wel eens in de strijd. Voor ‘the greater good’ uiteraard!

Be grateful for what you got, is ook meer de les die ik hieruit heb gehaald. Ik heb er dan ook lang naar uitgekeken om deze wijze levensles door te kunnen geven. Mijn jongere nichtjes hebben namelijk bijna de leeftijd bereikt waarop ik ze met een flinke lik M het Amsterdamse nachtleven in kan sturen. Oke, calm your titties aunties, grapje natuurlijk! Wat ik deze mooie jonge vrouwen wil meegeven is dat ze trots mogen zijn op hun pas verkregen rondingen. Dat een kleine imperfectie zoals wanneer hun ene mamma-jamma iets meer naar links wijst… (Iets waar ze zo loeiend onzeker over zijn) écht niets uit maakt! Dat het maken van een selfie in de Jimmy Woo, waarbij ze hun volgers (per ongeluk) inkijk bieden tot aan hun tenen, vast heel wat likes gaat opleveren maar geen oprecht geluk.

Ik hoop dat ik ze met de woorden die ik nu schrijf, mag meegeven dat ze hun vrouwelijke schoonheden, zowel innerlijk als uiterlijk mogen omarmen. Ik was natuurlijk graag met ze op boevenpad gegaan, maar dit is het laatste stuk dat ik schrijf waarbij mijn meisjes en ik nog één zijn. Mijn meisjes zijn namelijk geïnfecteerd met het kwaad dat men beter kent als kanker. Borstkanker.

Zoveel meer skinny dip avonturen had ik nog mee moeten maken met deze twee. Zoveel meer liefkozingen hadden ze nog moeten krijgen. Zoveel meer nutteloze bikinitopjes had ik nog willen kopen om ze ook op het strand weer leuk voor de dag te laten komen. Life decided otherwise. “Vak 410 laat je tieten zien!” zal vanaf morgen nooit meer hetzelfde voor mij betekenen. Daarom wil ik aan iedereen meegeven: wees dankbaar voor al je vrouwelijke schoonheden, maar bovenal voor je gezondheid. Hetgeen je zo snel voor lief neemt!

Nu ga ik iets heel gemeens doen, iets waarvan ik weet dat niet iedere lezer het zal kunnen waarderen. Weet dat ik dit met een oprecht hart heb gedaan voor een greater good waar ik volledig achter sta! Ik heb geen borstkanker. Ik mag mij gelukkig prijzen met een gezond lichaam. Ik wilde je echter op een indringende manier laten beseffen dat kanker voor veel mensen, mensen zoals jij en ik, helaas geen ver-van-mijn-bed-show meer is. Realiseer dus dat dit stuk niet alleen over jou had kunnen gaan maar ook over je zusje, je moeder, je oma of je beste vriendin!

Besef dat wanneer ik straks voor je deur sta met de KWF collectebus. Dat ik er sta voor alle lieve mensen die ik aan deze ziekte heb verloren. Dat ik er sta voor alle sterke mensen die op dit moment vechten tegen welke vorm van kanker dan ook. Voor iedereen die zijn of haar verhaal niet kan vertellen en voor iedereen die ik er in de toekomst mee kan helpen!

Besef dat wanneer je straks jouw kleingeld in mijn collectebus laat vallen en geef met je hart.

Wat: een besefmomentje over borsten
Waar: gewoon aan je deur
Waarom: omdat wij allemaal van onze meisjes willen blijven genieten
Websitekwf.nl
13681022_1050383695040682_1710860767625760482_nHet moppie van deze week is Kian, in het dagelijks leven social media en content queen. In haar vrije tijd brengt ze graag door aan het strand met een kite in de lucht. Daarnaast zet ze zich dus vrijwillig in voor de gezondheid van onze titties, dat vinden wij cool!

 

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top