OURGROUND
No Comments

Minder telefoon

image

Het is weer tijd voor een lijstje. Zie hieronder drie dingen, waardoor je minder met je telefoon bezig bent. (Op vakantie.) Ook handig in het dagelijks leven, voor de mensen met een zakelijke telefoon. Een vriendinnetje vertelde me deze week over de vele burn-outs om haar heen. Wist je dat een burn-out het meest voorkomt bij jonge, hoogopgeleide vrouwen. Voel je je al aangesproken? Onder het motto: “Better safe than sorry”. Minder telefoon. Hoe?

Een wekker.
Corny! Slaapverwekkend zou ik willen zeggen. Bij een echte wekker denk ik namelijk aan een ouderwets, irritant ding. Op het nachtkastje van je oma. Toch is het deze eerste functie, dag in dag uit die zo veradelijk is. Het laatste wat je aanzet voor je gaat slapen. Het eerste wat je uitzet als je wakker wordt. Elke fucking dag.

Ook op vakantie? Ja. Ik tenminste wel. Bang dat ik me verslaap. Maar met de aanwezigheid van Mr de Wekker op je telefoon, is het kwaad vaak al geschied. Zit je toch weer de eerste 5 minuten van de dag, op je telefoon. In plaats van op manlief.

Een horloge.
Natuurlijk wil je op vakantie de tijd vergeten. Je moet alleen wel weten hoe laat Happy Hour begint. Komen we aan, bij problemo numero dos. Voor ik het altijd door heb, ben ik alweer aan het reageren. Heel even kijken of er niks dringend was. Heel even bevestigen op een app of mailtje. Geef toe: gebeurt het ooit dat je geen melding hebt op je telefoon? Ooit? Remember: je wou alleen even weten hoe laat het was.

Een fotocamera.
Ik ga op vakantie en neem mee… een camera. Mwah. Je hebt een iphone 6 dus waarom zou je? Toch merkte ik dat een telefoon ongeïnteresseerd overkomt. “Ze zit op haar telefoon”. Ja; ik ben even foto’s van gister aan het bekijken” reageerde ik dan. Als ik naar een fotocamera had gekeken was het waarschijnlijk prima geweest. Dan had mijn pa het misschien nog wel artistiek gevonden. Met een telefoon lijkt het toch altijd, of je niet op het moment zelf bent. Of wilt zijn. Je bent bezig met de buitenwereld. Of je nu in je mail, notities of fotoalbum zit. De ander ziet alleen een afwezige jij, met telefoon. In een wereld waar dagelijks net zoveel online informatie wordt geproduceerd, als vroeger in een jaar, helpen alle beetjes. Zeker voor de bezige bijtjes onder ons. Zoals ik #doei #fijnedagen.

Wat: je telefoon

Waar: op vakantie

Waarom: minder telefoon, meer vakantie

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top