OURGROUND
No Comments

Minst hippe man van Amsterdam

snap

Als brave geschiedenisstudent kan ik jullie wellicht iets vertellen over de Koude Oorlog of De Beeldenstorm. Maar vraag alsjeblieft niet waar de jongvolwassen jeugd van Amsterdam heen gaat, om ’s avonds haar lusten te botvieren. Hip-Amsterdam is een Hof der Wonderen waar deze knul totaal geen verstand van heeft. Van “bloggen” evenmin, maar dat zullen jullie snel genoeg merken.

Om de verdwaalde lezer een idee te geven: ik woon al drie jaar in het centrum van Amsterdam. Een bezoek aan de HEMA is een soort dagje uit voor mij. Wat heroïne was voor Keith Richards, is de HEMA voor mij. Ze hebben daar echt van alles! Daarnaast zit ik vaak bij mijn ouders om de Volkskrant door te spitten. Mijn moeder doet dan tevens mijn was.
In de hoop om mijn onschuldige imago ietwat op te krikken ben ik gaan werken in een cocktailbar op de Reguliersdwarsstraat. Waar ik op een drukke vrijdagavond mijzelf heimelijk af vroeg wat er in een Gin & Tonic ging. Horeca ervaring terzijde, bleken mijn collega’s en ik op sociaal gebied enigszins te verschillen.

Al snel kwam ik erachter dat die klojo’s een magnifieke baard hebben, terwijl op mijn bovenlip geen haartje wil groeien (ik ben inmiddels 23). In een krampachtige poging om deze hippe vogels bij te benen doe ik tegenwoordig een knotje in mijn haar. Nog pijnlijker werd het toen ik werd ingewerkt door een net iets te knap meisje van negentien (naar eigen zeggen ziet ze er best “oke” uit in bikini). Toen zij aan mij vroeg waar ik meestal uitging antwoordde ik in blinde paniek: “De Mazzeltof”. Aan de uitdrukking op haar gezicht te zien was dit een faliekante misser. De hoop om haar ooit daadwerkelijk in bikini te zien smolt als sneeuw voor de zon. Laatst zag ik haar op een affiche voor een bepaald feest.
Ze keek heel zwoel en had een sigaret in haar mond. Ik vroeg me af of haar ouders wisten dat ze rookt. Zelf rook ik niet, daar word ik onwijs duizelig van. Afijn, later ontdekte ik dat mijn collega’s vaak genoeg naar één of andere Jimmy gingen. Soms zelfs op een doordeweekse avond! Tot op de dag van vandaag weet ik niet wie Jimmy is, maar volgens mij is hij populair. Ik ben er tevens achter gekomen dat hippe etablissementen vaak hele korte namen hebben zoals C, W en Up. In andere woorden: hoe korter de naam, hoe groter de faam.
Als een knap meisje nu aan mij vraagt waar ik uitga of graag kom, begin ik gewoon random een medeklinker te schreeuwen, in de hoop dat ik doel tref.

Zo probeer ik mijzelf kwakkelend staande te houden in het hippe milieu van onze hoofdstad.

 

abelOnze gastblogger van de week is Abel Thijssen (23 jr) Geen geheel onbekende van OURGROUND. Zijn broer schreef vorig jaar een blog over bloggen, die nog steeds op nummer 1 staat.
Deze Jenga-koning en zeer gematigde breakdancer hebben we een pen gegeven onder het motto de appel valt niet ver van de boom. 
Je kan hem tegenkomen in de wandelgangen van de AH of op zijn werk, Snappers. 

 

About the author:
Has 76 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top