OURGROUND
3 Comments

Nooit meer slobberen aan supermarktwijn

In de supermarkt kan ik lekker anoniem wijn kopen. En nee, het gaat dan niet om de hoeveelheid wijn, die anonimiteit in de supermarkt zo aantrekkelijk maakt. Het gaat erom dat niet een of andere verkoper of zelfbenoemde wijnkenner over je schouder zit mee te kijken naar welke fles je pakt. Dat soort mensen maken mij zenuwachtig. Meestal sta ik namelijk nét te lang voor het schap te twijfelen om uiteindelijk maar in mijn vaste gewoonte te vervallen: een slobberwijntje van rond de vijf euro.

Voor mensen die zich net als ik herkennen in bovenstaande situatie is er een oplossing. Winestation. -En nee, dit is niet een station van de Noord-Zuid lijn, maar het ligt wel op de route. Bij de wijnbelevingswinkel Moments4wine op de Scheldestraat kun je dit geniale apparaat bewonderen. Winestation is voorzien van een aantal flessen wijn waarbij je per glas kunt proeven. Het proeven richt zich hierbij op het type druif. Vervolgens ga je de flessen selecteren die hierbij passen. Maar niet alleen daarop kies je de wijn uit die je lekker vindt. De winkel is namelijk ingedeeld naar moment: lounge wijnen, food wijnen, specials wijnen en party wijnen. Maar mensen zoals ik vinden altijd wel een geschikt moment om wijn te drinken.

Ik denk dat eigenaren Hans en Hans (toeval?) zich hier wel in kunnen vinden. Dit blijkt wel als ze over de winkel en Winestation vertellen. Iedere dag staan ze klaar om uitleg te geven en je middels Winestation te laten proeven van het aanbod. Zij delen hun wijnkennis op een relaxte manier. Die kennis brengen ze ook iedere woensdagavond over tijdens een wijnproeverij. Overigens zit deze voorlopig volgeboekt, een groot succes dus. Of het zegt iets over de buurt, want buurtbewoners weten deze winkel blindelings te vinden. Zij zullen waarschijnlijk het supermarktschap al ver achter zich hebben gelaten. Ook ik zal de veiligheid van anonimiteit over boord gooien en vertrouwen op Winestation die mijn smaakpupillen zal testen. En niet in de laatste plaats het oprechte advies van twee wijnkenners.

Wat: Moments4wine
Waar: Scheldestraat 84
Waarom: omdat er altijd wel een moment is om wijn te drinken
Webite: moments4wine.nl

About the author:
Has 71 Articles

3 COMMENTS
 1. José Noulez de Miguel

  Sophie,

  Als je echt eens iets anders wil proeven dan wijn gemaakt van druiven probeer dan eens lekkere wijn gemaakt van ander fruit zoals sinaasappelwijn, granaatappelwijn, citroenwijn en zelfs mispelwijn. Je zal versteld staan van de smaken en de gerechten waarmee het samen gaat.

   1. Sophie

    Dank voor de tip, zal zeker even kijken!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top