OURGROUND
No Comments

Morgan & Mees

Toen ik nog studeerde en er een luizenleven op na hield, fietste ik iedere dag in slakkengang richting het Hugo de Grootplein, waar ik elke dag les kreeg in een schattig oud schoolgebouwtje. Buiten het feit dat ik me altijd verwonderde over de meest relaxte rotonde van de stad, werd mijn oog altijd getrokken door een afzichtelijk bouwval op de hoek. Iedere dag vroeg ik me af wat men hier in godsnaam mee van plan was. Een tankstation? Een underground snuifhol? Een villa voor een voetbalvrouw? Ik liet in mijn gedachten (die niet echt geoccupeerd waren met iets anders belangrijks) dat jaar volledig de vrije loop.

Nu, een aantal jaar later en (een soort van) wijzer, was ik dit onbewerkte pareltje eigenlijk alweer vergeten. Tot het moment dat er shiny foto’s van een nieuw restaurant/bar/hotel op mijn FB timeline popte. Morgan & Mees luidde de naam. Een snelle scan door het album leerde mij meer. Interieur: check. Menu: check. Locatie: huh! Mijn oude vertrouwde bouwval is wel heel erg knap geworden. Hoog tijd voor een kijkje, dacht ik zo.

morganmees

Koud drie weken na de opening was ik d’r weer, daar in de Hugo de Groot buurt. Dit puik verlichtte boutique hotel straalt een zekere Parijse allure uit. Ik voelde me sjiek en charmant enzo terwijl ik daar zat bij Morgan & Mees. We deden een drankje aan de bar, waar de barman wijn voorstelde. Kan ik ook altijd waarderen, want hoezeer ik ook mijn best doe dat ‘vinologen imago’ op te houden: ik raak in de war van een uitgebreide wijnkaart. 

morganmees2

Daarna: op naar het restaurant. Lekker brood, goede kaart en stijlvolle service. Ook mooi dat de ruimte open-plan is, waardoor je contact met de andere gasten en de keuken hebt zonder dat de privacy verloren gaat. Ik at een volwaardig drie gangen diner met zeebaars, zwartpootkip, chocolade en nog veel meer. Ik daag je uit dat zelf te ontdekken, want deze mag je niet missen!

FullSizeRender (2)

Na het eten had mijn tafelgenoot een rondleiding geregeld in het hotel, hoera! Typisch Amsterdamse balken sieren het plafond. Veel marmer, helderwitte donsdekens en knusse maar hippe meubels. Nu wil ik verhuizen graag. Danku!

FullSizeRender (4)FullSizeRender (3)FullSizeRender (6)

Wat: Morgan & Mees
Waar: hoek Nassaukade/Tweede Hugo de groot straat
Waarom: van bouwval naar parel
Website: morganmees

 Foto: Morgen & Mees

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top