OURGROUND
2 Comments

Mossel & Gin: Een gelukkig huwelijk in het Westerpark

© Foto’s Kristian van Kuijk

Eens leerde ik dat mosselen alleen maar gegeten konden worden in de maanden met een ‘r’. Blijkbaar gaat die oude wijsheid niet meer op. Of Mossel & Gin in het Westerpark heeft gewoon lef.

Deze gloednieuwe foodbar nam begin mei zijn intrek in het voormalige pand van restaurant Proef, semi-verscholen tussen de bomen en paadjes en pal naast de Gashouder. Aangezien het (in Portugal welbekende) fenomeen ‘mosselen en gin’ ietwat uitheems is voor ons Hollanders, was een culinaire keuring meer dan op zijn plek.

Wat zien we? Een klein monument met zonnige tuin, te midden van het voormalige fabriekscomplex. Van binnen een lichtelijk rauwe en industriële setting, met gestripte muren, robuuste hanglampen, houten stoelen en tafeltjes. Sfeervol is het wel, mede dankzij het groene parkuitzicht, de vele kaarsen in lege Gin flessen, nostalgische krijtborden en de zeer amicale mannelijke bediening die zorgt dat de drank rijkelijk blijft vloeien. Een dikke A+ voor het laatstgenoemde punt, gezien de tienkoppige OURGROUND bende lichtelijk aangeschoten en luidruchtig de tent verliet.

Wat schaft de pot? Mosselen voeren de boventoon. En dan hebben we het niet over het type ‘schelpdieren, soepgroenten in het eeuwige zwarte pannetje’. Deze mosselgerechten zijn sexy. Thais (met kokos, limoenblad, sereh), mosselen gekookt in lokaal gebrouwd bier (met bieslook en crème fraiche) en een spicy variant met chili, gember en limoen. Vergezeld met een emmertje krokante verse frietjes (met schil!), huisgeklopte mayo en salade. Dat alles voor slechts 15 euro. Geen opgedirkte flauwekul: heerlijk en ook nog ‘s eerlijk. Want het supporten van lokaal voedsel, zoals dit zwarte goud uit Zeeland, geef ik twee thumbs up. Onder het mom ‘als het zwemt mag het op de kaart’, serveert Mossel & Gin ook dagverse vis, oesters, bitterballen van garnalen of een halve kreeft. Voor ieder wat wils.

Nu de andere helft van dit goede huwelijk. Gin, dat kwam er bij mij niet in. Althans – dat dacht ik. Die waanzin waaide snel over na mijn eerste nip uit mijn immens grote glas ‘Ish’ gin, Fever-Tree tonic en grapefruit. YUM! En drie GT’s verder (alle varianten – van basilicum tot komkommer – moesten getest worden) werd ik *hik* alleen nog maar meer lovend over dit nieuwe concept.

Mosselen. You either hate it, of je zingt een goedbereide mosselmaaltijd lyrisch toe. Maar alleen al voor de GT’s is de plek een must-visit voor deze zomer. Nadelen? Geen fietsenstalling is het enige wat ik kan bedenken.

Tip: Mossel & Gin viert deze vrijdag een feestje om de officiële opening te vieren (de officieuze opening was op Koningsdag).

Wat: Mossel & Gin
Waar: Gosschalklaan 12, Westerpark
Waarom: Zeeland meets New York en fastfood meets duurzaam, wat wil je nog meer?
Website: mosselengin.nl

Tagged with: ,
About the author:
Has 37 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top